inTurda.ro

Târguri ale ofertelor educaționale la TURDA și CÂMPIA TURZII

Târguri ale ofertelor educaționale la TURDA și CÂMPIA TURZII

Târguri ale ofertelor educaționale la TURDA și CÂMPIA TURZII
aprilie 11
13:14 2024

Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează, în săptămâna 15-18 aprilie 2024, în colaborare cu cu unitățile de învățământ preuniversitar și autoritățile publice locale din municipiile județului Cluj, Târguri ale ofertelor educaționale, în vederea promovării ofertei educaționale pentru anul școlar 2024-2025 în rândul elevilor claselor a VIII-a.

Elevii claselor a VIII-a din întreg județul Cluj, alături de cadrele didactice și profesorii diriginți sunt invitați să cunoasă oferta educațională a liceelor clujene, pentru anul școlar 2024-2025, în scopul familiarizării acestora cu opțiunile școlare și profesionale pe care acestea le au, privind parcursul educațional ulterior și decizia de carieră, dar și cu oferta pieței muncii, prin companiile prezente la târg.

Activitățile educaționale de orientare în carieră se vor desfășura conform următorului calendar:

  • Luni, 15 aprilie 2024, în municipiul Câmpia Turzii, la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” în intervalul 10:00-18:00;
  • Luni, 15 aprilie 2024, în municipiul Turda, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, în intervalul 11:00-18:00;
  • Marți, 16 aprilie 2024, în municipiul Gherla, la Liceul Teoretic „Petru Maior”, în intervalul 9:00-18:00;
  • Marți, 16 aprilie 2024, în municipiul Dej, la Liceul Tehnologic Someș Dej, în intervalul orar 10:00-18:00;
  • Miercuri, 17 aprilie 2024, în municipiul Cluj-Napoca, la Cluj Arena, în intervalul orar 10:00-18:00;

În egală măsură, la aceste târguri educaționale vor participa agenți economici cu care unitățile de învățământ cu profil tehnologic, din județul Cluj, au încheiate parteneriate pentru desfășurarea stagiilor de instruire practică, potrivit specializărilor și calificărilor, cuprinse în oferta educațională a acestor unități.

Unitățile de învățământ liceal din localitățile Florești, Gilău, Huedin organizează, în aceeași perioadă, 15-18 aprilie 2024, evenimente de promovare similare, sub egida Ziua Porților Deschise, în cadrul cărora elevii din zonă sunt invitați să cunoasă oferta educațională pentru anul școlar 2024-2025 a acestor unități de învățământ preuniversitar.

„Absolvirea ciclului gimnazial reprezintă un moment important pentru dezvoltarea personală și profesională a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se găsește în situația de a alege între filiera teoretică, vocațională, tehnologică sau profesională pentru continuarea traseului educațional în învățământul liceal sau profesional, iar a fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare. Alegerea liceului ar trebui să ţină cont, în primul rând, de nivelul competențelor elevilor, atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care doresc să se pregătească și, nu în ultimul rând, cu ceea ce le oferă unitățile de învățământ liceal și profesional. Organizarea acestor târguri vine în sprijinul elevilor claselor a VIII-a și a părinților, care au posibilitatea să regăsească la un loc oferta de școlarizare de la nivelul fiecărui municipiu, au posibilitatea de a interacționa cu elevi și cadre didactice din fiecare unitate de învățământ liceal și pot obține informațiile pe care le doresc ” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Accident rutier în Lungești, comuna Iara, între un autoturism și un autocamion. O femeie de 30 de ani a fost dusă la spital

Un accident rutier a avut loc, miercuri, în Lungești, jud. Cluj. Au fost implicate un camion și un autoturism. O...

Închide