inTurda.ro

Regizorul SANDU GRECU montează în premieră la Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda

Regizorul SANDU GRECU montează în premieră la Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda

Regizorul SANDU GRECU montează în premieră la Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda
aprilie 23
09:00 2024

SANDU GRECU montează în premieră la Turda

 

La Turda regizorul Sandu Grecu a participat în 2023 la Festivalul Internațional de Teatru Turda alături de trupa Teatrului Satiricus din Republica Moldova, cu spectacolul Revizorul. În 2024 a revenit la TNAMT pentru a monta  Toți bărbații sunt la fel?! o adaptare după „Joyeuses Pâques” scrisă de francezul Jean Poiret, un spectacol care va îmbogății repertoriul TNAMT cu încă o comedie.

Regizorul Sandu Grecu, fondatorul și directorul Teatrului „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău, președinte al Uniunii Teatrale din Republica Moldova și fost ministru al Culturii și Cultelor în Republica Moldova este manager, regizor, scenarist, profesor de teatruși actor din Republica Moldova  cunoscut pentru spectacolele cu caracter satiric și umoristic. Cu spectacolele sale a cutreierat lumea întreagă: SUA, Franţa, Irak, Germania, Bulgaria, Spania, Suedia iar în România a montat la Deva, Suceava, București și Pitești. A urmat studiile la Institutul de Arte din Chişinău, Facultatea Regie Teatru și cursuri superioare de regie teatrală cu stagiere la Teatrul  „Satyricon” în Rusia – Moscova, sub conducerea lui Konstantin Raikin.

 Sandu Grecu a fost premiat cu multiple titluri UNITEM printre care amintim Marele Premiu „Thalia” pentru spectacolul „Maestrul şi Margareta” de M. Bulgakov care a fost tradus în 7 limbi: română, rusă, franceză, germană, ebraică, latină, italiană, trei premii pentru spectacolele lui I.L. Caragiale „O scrisoare piedută”, „D`ale carnavalului” și „O noapte furtunoasă”.

Pe plan cultural, Sandu Grecu se remarcă prin distincțiile conferite în România fiind decorat cavaler al Ordinului Meritul Cultural în grad de Comandor și în Republica Moldova ca și Artist al Poporului, laureat al Premiului Național pentru Cultură și Artă, al Premiului de Stat al Tineretului în domeniul artei teatrale.

Biletele la premiera spectacolului sunt sold-out dar vă așteptăm în luna mai la o nouă reprezentație Toți bărbații sunt la fel?!.

Programul și biletele disponibile se găsesc online pe aplicația și site-ul instituției tnamt.ro.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Eveniment: „Surprizele Iepurașului”. 30 aprilie 2024, Parcul Central Turda!

Comunicat de Presă Eveniment „Surprizele Iepurașului” 30 aprilie 2024   Ca în fiecare an, vă invităm să participaţi la un...

Închide