inTurda.ro

Târgul Produs de România, ediția a III-a, la Cluj-Napoca

Târgul Produs de România, ediția a III-a, la Cluj-Napoca

Târgul Produs de România, ediția a III-a, la Cluj-Napoca
mai 08
12:46 2024

Târgul Produs de România, ediția a III-a, la Cluj-Napoca

 

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează a III-a ediție a Târgului Produs de România la Cluj-Napoca. Derulat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, evenimentul va avea loc pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, de joi, 9 mai și până duminică, 12 mai, între orele 10:00 și 22:00.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Trăim aceste zile în spiritul Învierii. O înviere pe care o regăsim acum cu bucurie și în ceea ce privește specificul și produsul național. Pentru că doar așa poate fi înțeleasă valoarea Produsului de Cluj care se deschide către Produsul de România. Un eveniment pentru păstrarea, promovarea și reînvierea produselor și tradițiilor specifice nouă. Târgul Produs de România nu este doar un eveniment în calendarul expozițiilor susținute de noi. Este unicul festival dintre Nistru, Dunăre și Someș care reunește artizani, producători și procesatori de preparate alimentare realizate după datina străbună, artiști și ansambluri folclorice din întreaga țară. Este o sărbătoare a spiritualității românești păstrată în lumea satului și dusă mai departe de oameni care și-au făcut din asta un crez, o viață! Și suntem mândri că putem organiza acest eveniment la Cluj-Napoca.”

La Târgul Produs de România de la Cluj-Napoca vor fi prezenți 100 de expozanți din România și Republica Moldova. Ei vor oferi publicului vizitator produse tradiționale din carne și lapte, de la slănină, cârnați și jumări, la caș proapăt sau maturat, telemea și brânză de burduf. Apicultorii vor fi și ei prezenţi cu toate produsele lor: miere, polen, lăptișor de matcă, faguri sau ceară. Amatorii de dulciuri vor avea la dispoziție o varietate de tentații, renumitul cozonac domnesc, turtă dulce, ciocolată și prăjituri de casă. Cunoscătorii vor putea degusta vinuri și țuică, produse din pește, uleiuri presate la rece, dar și pâine de casă, zacuscă, gemuri, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale. Produsele pe bază de lavandă, cele din trandafiri de Damasc, dar şi cosmeticele naturale vor putea fi găsite şi ele. Pe standurile artizanilor vor fi prezente costume populare tradiționale, lucrate de mână, podoabe, obiecte de marochinărie, obiecte din lemn, dar și plante suculente, legume și fructe de sezon.

Cei care doresc să descopere tainele meşteşugurilor de odinioară o pot face în cadrul atelierelor de sculptură în lemn, olărit, pictură pe ceramică, confecţionat opinci sau lână împâslită.

Pe parcursul celor patru zile vor avea loc demonstraţii gastronomice, iar în incinta târgului va fi şi o zonă de distracţie şi agrement pentru copii şi părinţi.

Cei interesați sunt așteptați pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” cu gusturi din întreaga Românie.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda

Anunț -Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de...

Închide