inTurda.ro

Atenție, șoferi! Duminica, 12 mai, circulația rutieră va fi închisă temporar pe Autostrada Transilvania (A3)

Atenție, șoferi! Duminica, 12 mai, circulația rutieră va fi închisă temporar pe Autostrada Transilvania (A3)

Atenție, șoferi! Duminica, 12 mai, circulația rutieră va fi închisă temporar pe Autostrada Transilvania (A3)
mai 10
17:50 2024

Atenție, șoferi! CNAIR informează participanții la trafic că duminică, 12 mai 2024, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada Transilvania (A3), sectorul cuprins între nodul rutier Chețani (km 36+000) și nodul rutier Câmpia Turzii (km 51+796), aproximativ 30 – 45 de minute, în intervalul orar 17:00 – 20:00, pentru efectuarea exercițiului NATO – SWIFT RESPONSE 24 (SR24) – DEFENDER 24, care presupune desantul unui număr mare de militari și tehnică militară în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

UPDATE CNAIR: Atenție, șoferi! Din cauza condițiilor meteo, circulația rutieră pe Autostrada Transilvania va fi închisă luni, 13 mai 2024

Pe durata închiderii traficului, conducătorii auto vor putea utiliza alternativ DN15.


COMUNICAT NR. 47

Data: 10-05-2024

Desant aerian în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24

Aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se vor instrui în cadrul secvențelor desfășurate în România ale exercițiului SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24. Operația aeropurtată multinațională Joint Forcible Entry, care include și desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile. Secvența principală din România este planificată duminică, 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii.

Operații similare se vor desfășura, în această perioadă, și în alte cinci state aliate și partenere (Estonia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia și Suedia), realizându-se, astfel, cea mai mare operație de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Forțele angajate în exercițiu demonstrează capacitatea de reacție și interoperabilitatea structurilor, precum și angajamentul pentru asigurarea apărării colective. În țara noastră, SWIFT RESPONSE 24 este conectat cu exercițiul WING SPRING 24 / DACIA 24, la care participă, în această perioadă, forțe ale Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan dislocate în Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, jud. Brașov, și în poligonul Bogata, Turda, jud Cluj.

Detalii suplimentare despre exercițiu găsiți pe site-ul MApN, la adresa https://www.mapn.ro/cpresa/18389_exercițiul-multinațional-swift-response-24 .

***

• Jurnaliștii interesați să asiste la evenimentul de duminică, 12 mai, derulat în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu, din Câmpia Turzii, sunt rugați să transmită până sâmbătă, 11 mai, ora 12.00, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media reprezentată, respectiv numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehiculului de transport, pe adresa de email relatii.publice02565@forter.ro .

•Vă adresăm rugămintea ca transmisiile live să fie realizate cu echipament portabil. Zona este restricționată pentru zborul dronelor cu întrebuințare civilă.

• Reprezentanții mass-media vor fi așteptați în data de 12 mai, între orele 15.00 și 15.30, la sediul Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu (str. Aviatorilor nr. 2, localitatea Luna). În interiorul facilității de instruire, transportul jurnaliștilor este asigurat de organizatorii evenimentului. Persoană de contact: căpitan Oana Boier, telefon: 0752015707.

• În situația unor condiții meteo nefavorabile, activitatea se replanifică, în aceleași coordonate, pentru data de 13 mai.

***

•Având în vedere numărul mare de militari și echipamente care vor fi desantate în zona Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii și posibilitatea ca dispersia acestora la aterizare să aibă o amprentă la sol semnificativă, cu sprijinul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și a Inspectoratului General al Poliției Române, Brigada Autostrăzi, se va închide circulația pe Autostrada Transilvania (A3), pe tronsonul Târgu Mureș – Câmpia Turzii, de la km 36+000 m, nod rutier Chețani, până la km 51+796 m, nod rutier Câmpia Turzii, în data de 12 mai, în intervalul orar 1700-2000, pentru aproximativ 30-45 de minute (cu posibilitatea amânării pentru data de 13 mai). Alternativ, în intervalul orar menționat, participanții la trafic pot utiliza drumul național DN15.

Secția informare și relații publice/SMAp

Share

Related Articles