inTurda.ro

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” va dezvolta un spațiu pentru ore în aer liber!

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” va dezvolta un spațiu pentru ore în aer liber!

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” va dezvolta un spațiu pentru ore în aer liber!
decembrie 05
12:54 2024

Școala Gimnazială “Teodor Murășanu” va dezvolta un spațiu pentru ore în aer liber!

Asociația Civic Arieș, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Teodor Murășanu” din Turda și Ocolul Silvic Turda, lansează proiectul „Colț de Pădure”, o inițiativă ce aduce educația ecologică mai aproape de elevi și comunitate. Cu sprijin financiar din programul „Comunitățile Pădurii de Mâine”, ediția 2024, proiectul va transforma o parte a curții școlii într-un spațiu verde, menit să inspire grija pentru mediu și să promoveze învățarea practică în aer liber.

În cadrul proiectului, va fi amenajat un spațiu verde de 65 mp, echipat cu un foișor și straturi înălțate pentru plantare. Foișorul va fi ca o clasă în aer liber, unde elevii vor putea aprofunda concepte predate la orele de biologie, și nu numai, chiar și practici pecum grădinăritul, principiile sustenabilității și protejarea biodiversității, participând la ateliere interactive.

Unele dintre obiectivele principale ale proiectului sunt:

Crearea unui spațiu educativ verde – un colț de natură accesibil elevilor și comunității, care să inspire respectul pentru mediu și să faciliteze învățarea practică.

Formarea unei echipe de 50 de EcoGrădinari – tineri care vor participa la activități de grădinărit și vor coordona inițiative educative pentru alți 500 de MiniGrădinari, prin programul de „adoptare” a unei plante – PetPlant.

Conștientizarea și educarea comunității mai largi -Proiectul își propune să ajungă la cel puțin 2,000 de membri ai comunității prin campanii de informare și Festivalul #ColțDePădure, un eveniment ce va pune în valoare munca elevilor și va promova un stil de viață sustenabil.

De ce este important acest proiect? Inițiativele precum „Colț de Pădure” au un impact pe termen lung asupra formării conștiinței ecologice a tinerilor, oferindu-le oportunități să învețe prin practică și să devină agenți ai schimbării în comunitatea lor. În plus, prin activități practice de grădinărit și drumeții în Pădurea Copandului, copiii își dezvoltă abilități de colaborare, leadership și empatie față de natură.

Proiectul nu doar că transformă o parte a școlii într-un spațiu verde educativ, ci devine un model ce poate fi replicat de alte școli interesate de integrarea educației ecologice în programa școlară. Pe termen lung, „Colț de Pădure” își propune să creeze o generație de tineri care să adopte o mentalitate eco-responsabilă și să inspire schimbări pozitive în comunitate.

“Mă bucur enorm de mult că școala noastră se poate implica în astfel de inițiative, și că elevii noștri vor avea în scurt timp posibilitatea de a învăța în aer liber, într-un spațiu creat pe placul lor.” – Gianina Matei, director Școala Gimnazială “Teodor Murășanu”, Turda

Mulțumim Școlii Gimnaziale “Teodor Murășanu” Turda și Ocolului Silvic Turda pentru sprijinul oferit pentru implementarea acestui proiect!

Despre Fundația Pădurea de Mâine

Fundația Pădurea de Mâine promovează rolul pădurii în lupta cu schimbările climatice prin proiecte de împădurire și reîmpădurire, educație și conștientizare, dezvoltare comunitară sau susținerea inovării în domeniul silviculturii durabile. Fundația s-a constituit în anul 2019 pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume lansat în 2017. Până acum, Pădurea de Mâine a plantat peste un milion de puieți pe terenuri cu dificultăți de regenerare din toată România. Programul multianual de granturi nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine susține dezvoltarea durabilă a comunităților forestiere și se va desfășura în perioada 2022-2031, în limita resurselor financiare disponibile. Mai multe: www.padureademaine.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
eJobs: Un nou job și o mărire salarială – principalele obiective ale angajaților români pentru 2025

Sondaj eJobs România: Un nou job și o mărire salarială sunt principalele obiective ale angajaților români pentru 2025. Stabilitatea locului...

Închide