inTurda.ro

La Mulți Ani, Andreea Cacovean, turdeanca de aur – campioană mondială la gimnastică artistică în anul 1995

La Mulți Ani, Andreea Cacovean, turdeanca de aur – campioană mondială la gimnastică artistică în anul 1995

La Mulți Ani, Andreea Cacovean, turdeanca de aur – campioană mondială la gimnastică artistică în anul 1995
septembrie 15
13:22 2016

15 septembrie este prima zi de toamnă, sau ziua în care, de obicei, începea școală. 15 septembrie este însă și ziua în care la Turda s-a născut o campioană mondială. În 15.09.1978 s-a născut turdeanca Andreea Cacovean, campioană mondială la gimnastică artistică în anul 1995. În august 2005, Andreea Cacovean a fost decorată cu titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Turda”.

andreea-cacoveanAndreea a început gimnastica la 7 ani. După pregătirile efectuate la Centrul din Deva, aceasta a obţinut o serie de rezultate de excepţie:

    • locul I la sărituri şi bârnă la bilateralul România-Ucraina;
    • aur la sol, argint la individual compus, bârnă şi paralele la Campionatele Balcanice din Turcia;
    • locul I la individual compus şi sol la Internaţionalele Germaniei;
    • aur la paralele la Campionatele Europene de Juniori de la Geneva

Cele mai bune rezultate le-a obținut în 1993 – bronz la paralele la Campionatul Mondial de la Birmingham, şi în 1995 când devine campioană mondială cu echipa României la Sabae, Japonia.

După momentul Birmingham, Andreea Cacovean a ajuns pe locul 6 în topul celor mai bune gimnaste din lume. După o accidentare severă în 1996 se retrage din gimnastică, dar a rămas la Deva unde a ajutat la formarea gimnastelor mai tinere. 

 

La Multi Ani, Andreea! Mulțumim pentru că ai dus numele orașului Turda până pe podiumul de aur al unui Campionat Mondial!

 

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Alexandru Cordoș: ”Stimaţi domni Miniştri, care sunt măsurile luate în vederea obţinerii avizelor de securitate la incendiu de către toate instituţiile de învăţământ?”

Senatorul PSD, Alexandru Cordoș, s-a adresat domnului Ioan Dragoș Tudorache - Ministrul Afacerilor Interne și domnului Mircea Dumitru - Ministrul Educaţiei...

Închide