inTurda.ro

VIDEO: Vot DIASPORA. Imagini din Zaragoza și Londra. Vezi ce spune o tânără din Câmpia Turzii

VIDEO: Vot DIASPORA. Imagini din Zaragoza și Londra. Vezi ce spune o tânără din Câmpia Turzii

VIDEO: Vot DIASPORA. Imagini din Zaragoza și Londra. Vezi ce spune o tânără din Câmpia Turzii
mai 26
21:09 2019

Pe parcursul acestei zile am primit mai multe imagini de la cei care sunt plecați peste hotare pentru o viață mai bună și care, astăzi, au dorit să își exprime votul la Londra și Zaragoza(Spania).

Poza atasata mai jos am primit-o de la o tânără mămică din Câmpia Turzii care locuiește cu soțul ei în Londra de peste 7 ani și a dorit să voteze, însă nu a mai reușit: “Niste cozi INFERNALE!! Nu am mai putut sta, mergea extrem de incet!“, ne-a scris M.D.

Imaginile video prezentate mai jos sunt din Zaragoza, Spania, și au ajuns la noi din partea unei turdence care locuiește acolo de peste 15 ani. “Am stat la coadă peste 3 ore, însă nu am mai reușit să votăm!“


Biroul Electoral Central a decis să respingă cererile oficiale de prelungire a votului după ora 21.00 în Diaspora, au declarat pentru G4Media.ro surse din BEC.

Atât președintele Iohannis, cât și partidele de Opoziție (PNL, Alianța USR PLUS, PMP) au cerut prelungirea programului de vot din cauza cozilor uriașe formate la multe secții de vot în marile orașe din UE. La Londra, Munchen, Bruxelles, Valencia, oamenii așteaptă și câte 5-6 ore să își exercite votul.

Decizia BEC vine pe fondul creșterii nervozității românilor care stau la cozi imense la secțiile de votare din străinătate. Redăm mai jos câteva mesaje primite la redacția G4Media.ro

  • ”Va trimit niste poze facute la Ambasada-Copenhaga-ora 16:14 (ora 17:14 in Romania).
    E coada de minim 4 ore. Multi copii mici dorm prin masinile parcate.”
  • Bruxelles, ambasada României: ”E insuportabil nu ne am mișcat de pe loc de 1h30. Suntem la 15 metri de intrarea in clădire”
  • Lugexmburg, votarea durează peste patru ore: ”Începem să credem că nu vom apuca să votăm. De câte ore au nevoie să decidă prelungirea secțiilor?”
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Exit-poll, ora 21.00: PSD și PNL la egalitate – 25,8%, USR -PLUS 23,9%. Rezultate alegeri europarlamentare 2019

A fost publicat Exit-Poll-ul oficial de după încheierea alegerilor, bazat pe datele colectate până la ora 19.00. România a votat...

Închide