inTurda.ro

Corina Crețu a semnat finanțarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia-Turzii”

Corina Crețu a semnat finanțarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia-Turzii”

Corina Crețu a semnat finanțarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia-Turzii”
iunie 07
09:38 2019

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a semnat joi finanțarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia-Turzii”, care va asigura tuturor locuitorilor din sudul județului Cluj acces la servicii de apă și canalizare, prin extinderea și modernizarea infrastructurii existente, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Acest proiect major este parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și va beneficia de un sprijin financiar din partea UE de peste 110 milioane de euro, prin Fondul de coeziune. 

Proiectul va fi implementat în 13 localități din județul Cluj, reunite în cadrul Asociației de dezvoltare intercomunitară “Apa Văii Arieșului” (Aiton, Călărași, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos, Viișoara) și vine în continuarea investițiilor făcute din bani europeni în perioada 2007 – 2013 în rețeaua de apă și canalizare din această parte a judeţului.

La momentul aprobării proiectului, comisarul european Corina Crețu și-a manifestat bucuria ”că lucrurile sunt duse mai departe și că finanțarea europeană va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în regiunea Turda-Câmpia Turzii”.

”Concret, cu aproape 155 milioane de euro  – din care peste 110 milioane din fonduri europene, la care se adaugă co-finanțarea națională de aproape 45 milioane de euro -, peste 16.500 de locuitori vor avea apă potabilă de calitate în gospodării, în timp ce 14.000 de locuințe vor fi racordate la sistemul de canalizare. Aceasta înseamnă că, peste patru ani, aproape toată populația din această zonă va fi racordată la rețeaua de apă și canalizare”, a mai spus Crețu.  

Proiectul prevede reabilitarea a 104 kilometri din lungimea rețelei actuale de transport al apei, precum și extinderea acesteia cu peste 250 de kilometri de conducte. În ceea ce privește sistemul de canalizare, sunt prevăzute reabilitarea actualei rețele pe o lungime de 48 de kilometri, extinderea acesteia cu 130 de kilometri,  construirea a 48 de noi stații de pompare, precum și extinderea a 2 stații de tratare a apelor uzate.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Tineri surprinși în foișorul din Parcul din Turda Nouă în timp ce aruncau cojile de semințe pe jos

Mai mulți tineri au fost surprinși în foișorul din Parcul din Turda Nouă în timp ce mâncau semințe și aruncau...

Închide