inTurda.ro

Leonardo Mărincean: Există peste 10.000 de copii și tineri doar în Turda și Câmpia Turzii. Mulți dintre ei nu își permit școli și programe de IT…

Leonardo Mărincean: Există peste 10.000 de copii și tineri doar în Turda și Câmpia Turzii. Mulți dintre ei nu își permit școli și programe de IT…

Leonardo Mărincean: Există peste 10.000 de copii și tineri doar în Turda și Câmpia Turzii. Mulți dintre ei nu își permit școli și programe de IT…
iunie 07
09:04 2019

Cel mai mare impediment al inovației este lipsa de resurse. Vorba aia, în mintea unui copil fără resurse s-ar putea ascunde următoarea idee care o să schimbe lumea, dar, fără acces la resurse, acolo o să și rămână orice astfel de idee, pierdută, odată cu multe șanse de dezvoltare ratate. Nedezvoltat la timpul potrivit, potențialul uman se risipește și toți avem de pierdut.

Există peste 10.000 de copii și tineri doar în Turda și Câmpia Turzii. Mulți dintre ei nu își permit școli și programe de IT de prin Cluj sau dispozitive costisitoare de pe care să învețe. Unii dintre ei ar putea avea potențial fantastic dar nu vor avea parte de șanse să îl pună în valoare.

Împreună cu o echipă foarte faină am aplicat la Țara lui Andrei (o sursă de finanțare nerambursabilă din mediul privat) cu un proiect de 45.000 de euro menit să schimbe asta. Aceste resurse ar fi folosite, în colaborare cu școli, instituții publice și ong-uri, să dezlănțuie o parte din potențialul de inovație din zonă, investite în formarea unei comunități autonome de tineri IT-iști, dotarea acesteia cu resurse tehnologice și cu mentori care să le ofere sprijin în dezvoltare.

Proiectul a fost pre-aprobat (declarat eligibil). Acum e în faza evaluării finale unde 20% din punctaj e compus din voturi ale publicului.

Avem nevoie de voi să votați acest proiect. Nu e mare lucru, accesând linkul din comentariu, apeși pe butonul votează de la proiectul Community Coders, îți creezi cont, validezi contul (conform cerințelor și verifici și spam-ul în caz că intră acolo mail-ul de validare) și finalizezi votul. Patru pași care nu iau mai mult de 4 minute.

Împreună cu o echipă foarte faină compusă din Sergiu Tritean, Adriana Savu, Damian Ovidiu, Horia Roman-Crisan și Denisa Moisă am lucrat de zor pentru a da o șansă la dezvoltare celor care au mare nevoie de ea.
Nouă ne-a luat câte 5-6 ore de unul să scriem proiectul, cu tot ce implică scrierea unui proiect eligibil. Ce zici, poți pierde și tu 4 minute să-l votezi și poate încă unul să distribui această postare?

Nu doar pentru noi, pentru comunitatea noastră, pentru copii și tineri și pentru idei care se pierd fără resurse.

Leonardo-Mihai Mărincen,

The Da Vinci System.

Click AICI pentru a VOTA!

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Foto/VIDEO: Explozie într-un apartament din Turda

O explozie devastatoare a avut loc joi după-amiază, puțin înainte de la ora 17, pe strada Panseluțelor din municipiul Turda....

Închide