inTurda.ro

Consiliul Local Turda va dezbate proiectul privind aprobarea DALI pentru obiectivul de investitii “Amenajare Complex Sportiv Mihai Viteazul Turda“

Consiliul Local Turda va dezbate proiectul privind aprobarea DALI pentru obiectivul de investitii “Amenajare Complex Sportiv Mihai Viteazul Turda“

Consiliul Local Turda va dezbate proiectul privind aprobarea DALI pentru obiectivul de investitii “Amenajare Complex Sportiv Mihai Viteazul Turda“
iunie 21
14:28 2019

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Turda, din luna Iunie 2019 se afla și proiectu de hotărâre privind aprobarea DALI şi a principalilor indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii: ”Amenajare Complex Sportiv Mihai Viteazul Turda” pentru includerea la finanţare în cadrul Programelor de finanţare aplicabile conform legii..

“In vederea asigurarii unor conditii decente de practicare a sportului de masa si in aer liber pe raza municipiului Turda se impune aplicarea de catre Municipiul Turda la unele programe de finantare derulate prin bugetul de stat, in speta, prin CNI SA se deruleaza Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, Subprogramul “COMPLEXURI SPORTIVE“. Aprobarea principalilor indicatori tehnica-economici din DALI-ul elaborat este oportuna si necesara indiferent de ce program de finantare se poate identifica si accesa ulterior si conform procedurilor legale, pentru promovarea unei investitii, SD si/sau DALI, precum si indicatorii tehnico-economici trebuie supusi spre analiza si aprobare in Consiliul Local al municipiului Turda.“, se arata in expunerea de motive.

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investitiei publice:

Proiectul consta in amenajarea unei piste de alergare, amenajarea unor terenuri de fotbal cu o tribuna alaturi, amenajarea unui teren de baschet care poate deveni usor teren de volei, amenajarea unor terenuri de tenis, amenajarea unui teren de handbal, organizarea unei zone de fitness si tenis de masa. Toate terenurile vor corespunde standardelor actuale. In zona vor fi asigurate vestiare de schimb precum si depozite pentru materialele sportive folosite. O zona de parcare cu acces dinspre strada Crisan va asigura posibilitatea parcarii aproape de terenuri.

Se propune reabilitarea cladirii existente in zona de interventie, aceasta preluand pe viitor functiunile de vestiar, grupuri sanitare precum si sali sportive.

Prin Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventie s-a propus amenajarea unui complex sportiv si reabilitarea cladirii existente conform standardelor si cerintelor actuale, instalatii de iluminat si irigatii. Complexul va fi echipat cu echipamente de tehnologie actuala, mobilier urban modern, alei si zone cu suprafete gandit amenajate.

Elementele pentru amenajarea unui complex sportiv sunt în general zone antitraume (suprafata turnata cauciucata, gazon sintetic, zgura, dale cauciuc, etc.) cu imprejmuirile specifice (gard metalic, plasa textila), dotari sportive (porti, panouri, fileu, mese de tenis), iluminat adecvat (nocturna, arhitectural) spatii verzi amenajate, mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, etc.), vestiare amenajate pentru practicantii de sport, tribune pentru spectatori, locuri de parcare.

Tinând cont de posibilităţile de amenajare a zonei şi de cotele existente în teren, s-au proiectat zone distincte pentru diferite tipuri de activităţi:

Pista de alergare cu o suprafata de 2,013.65 mp, se afla in jurul terenurilor de fotbal. Pista are o zona de sprint pentru 6 persoane, 120 m si o zona circulara pentru alergatorii de rezistenta, 200 m/tura. Suprafata de uzura al acesteia va fi o pardoseala turnata cauciucata ce va asigura buna desfasurare a activitatilor sportive. Pista va beneficia de o nocturna precum si de iluminat arhitectural ambiental.

 Terenurile de fotbal cu o suprafata de 2,305.13 , sunt pozitionate

central, in mijlocul pistei de alergat. Terenul de fotbal este acoperit cu un gazon sintetic Spine Turf, la margini avand zone de protectie. Acesta poate fi folosit sub forma unui singur teren, pe toata lungimea, sau impartit in doua terenuri mici. Pe terenuri se regasesc 2 porti mari de fotbal si 4 porti de minifotbal ce vor sta la dispozitia sportivilor. Zona este imprejmuita cu un gard de protectie metalic de 6 m, avand o plasa capac din material textil deasupra si iluminat sportiv. Accesul pe terenuri se realizeaza prin intermediul a doua porti. La capatul terenului se regaseste un mic teren de antrenament, cu o suprafata de 129.93 mp, intre pista de alergat si terenurile de fotbal.

Terenul de baschet/volei cu o suprafata de 613.11 mp, se afla in zona estica a terenului studiat, in imediata apropiere a pistei de alergare. Suprafata de joc este acoperita cu pardoseala turnata cauciucata ce asigura protectie dar si conditii bune de desfasurare a activitatilor sportive specifice. Terenul are doua panouri de baschet, dar si stalpi pentru montarea fileului de volei. Pe margini exista zone de protectie conform normelor actuale. Zona este imprejmuita cu un gard de protectie metalic de 6 m avand o plasa capac din material textil deasupra si iluminat sportiv, nocturna. Accesul se realizeaza prin intermediul a doua porti.

 

Terenurile de tenis cu o suprafata de 1,891.09 mp, se afla in nordul zonei de interventie. Cele trei terenuri de tenis beneficiaza de o suprafata de joc din zgura bazata pe un sistem ce permite usor scurgerea apelor pluviale. Zona este imprejmuita cu un gard de protectie metalic de 6 m si iluminat sportiv, nocturna. Accesul se face pe cate o poarta a imprejmuirii. Terenurile beneficiaza de mici depozite de 6 mp, in afara imprejmuirii, de asemenea exista si o mica tribuna de 37 locuri. Vegetatia deasa a zonei ii da acesteia o ambianta aparte.

Terenul de handbal cu o suprafata de 1,055.78 mp, se afla in
imediata apropiere a cladirii reabilitate. Suprafata de joc este acoperita cu pardoseala turnata cauciucata ce asigura protectie dar si conditii bune de desfasurare a activitatilor sportive specifice. Pe teren se vor monta doua porti de handbal. Pe margini exista zone de protectie conform normelor actuale. Zona este imprejmuita cu un gard de protectie metalic de 6 m avand o plasa capac din material textil deasupra si iluminat sportiv, nocturna. Accesul se realizeaza pe poartile imprejmuirii. Zonele de siguranta ale terenului de handbal sunt realizate astfel incat, pe timp de iarna, se poate amplasa un balon presostatic, ce permite buna desfasurare a activitatilor sportive pe timpul anotimului rece.

Zona de fitness cu o suprafata de 338.94 mp, se afla in extremitatea nordica a zonei de interventie. Pentru pardoseala vor fi folosite dale de cauciuc, iar pentru dotarea zonei se vor folosi 15 echipamente de diferite forme si functiuni, banci si panouri info, zona va fi, de asemenea, iluminata. Vegetatia deasa a zonei ii da acesteia o ambianta aparte.

 

Zona tenisului de masa are o suprafata de 68.05 mp, se afla in vecinatatea zonei de fitness. Suprafata va fi acoperita cu o placa de beton, zona va fi dotata cu patru mese de tenis de masa si, de asemenea, va fi iluminata.

 

Tribuna cu o suprafa de 138.35 mp, este din structura metalica si are 212 de locuri dispuse pe 3 randuri. Ea se afla pe marginea pistei de alergare avand 3 zone de acces. Siguranta populatiei este asigurata prin balustrade de protectie.

Vestiarul si depozitele au o suprafata de 118.25 mp, se afla in
spatele tribunelor, in apropierea terenului de baschet si este alcatuit din 4 containere cuplate, compartimentate in din zona de vestiar propriu-zisa, dusuri si grupuri sanitare, grupate pe sexe, precum si o zona de depozitare pentru materialele sportive folosite.

Parcarea se afla in coltul vestic al zonei de interventie. Accesul se face controlat, prin intermediul unor bariere automatizate, din Strada Crisan, existand un singur sens de circulatie cu spatii de parcare dispuse perpedicular pe sensul de mers. Zona s-a amenajat cu 25 de locuri de parcare 2 fiind pentru persoane cu dizabilitati, zona fiind de asemenea iluminata pe timp de noapte. Vegetatia deasa asigura locului un aspect placut.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Vezi aici ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Turda

ORDINEA DE ZI A ŞEDINŢEI ORDINARE A CONSILIULUI LOCAL al MUNICIPIULUI TURDA DIN DATA DE 27 IUNIE 2019 ORA 13,00...

Închide