inTurda.ro

Politia Locala Turda – Acțiune de verificare a cântarelor din piețele agroalimentare

Politia Locala Turda – Acțiune de verificare a cântarelor din piețele agroalimentare

Politia Locala Turda – Acțiune de verificare a cântarelor din piețele agroalimentare
decembrie 19
09:07 2017

Politia Locala – verificarea cântarelor din piețele agroalimentare

Poliția Locală Turda în data de 07.12.2017, împreună cu reprezentanții Biroului Român de Metrologie Legală, Cluj –Napoca, au efectuat verificări privind asigurarea de către comercianți a exactității, a uniformității măsurilor și legalitatea mijloacelor de măsurare.

S-au verificat documentele de comercializare a produselor și cântarele utilizate pentru măsurări folosite în tranzacțiile comerciale pentru determinarea maselor până la 10.000 kg în piețele agroalimentare din Turda ( Centru și Micro III) și socitățile comeriale alimentare cu punct de lucru în zona piețelor.

În urma verificării cântarelor atât a celor cu funcționare automată cât și neautomată utilizate de comercianți și producătorii agricoli din sectorul lactate și legume-fructe, nu s-au identificat neregularități, cântarele verificate erau omolgate, cu buletine metrologice valabile fiind aplicată o amendă contravențională în valoare de 400 lei pentru nerespectarea prevederilor art.18, lit. t din HCL 212/2005 privind buna gospodărire a municipiului Turda ”vânzare în piețe și obor, fără acte care să ateste calitatea producătorului …”.

Poliția Locală Turda, sprijină atât cumpăratorii cât și producătorii agricoli – comercianți,  acționând permanent pe linia controlului comercial pentru dezvoltarea unui comerț legal și asigură pe toți cetățenii că este permanent la dispoziția lor protejându-i de activități comerciale ilicite.

Contact: Poliția Locală Turda: tel.0264/317303 /0731300903.        

Cu respect,

DIRECTOR EXECUTIV,

MOLDOVAN VALER

 

Sura foto: botosaninecenzurat.ro

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Comisia Europeană ridică pragul de finanțare pentru proiectele de restaurare a patrimoniului cultural

La propunerea lui Mircea Diaconu, Comisia Europeană ridică pragul de finanțare pentru proiectele de restaurare a patrimoniului cultural La sfârșitul...

Închide