inTurda.ro

Taxă specială de salubrizare la Turda! Vezi care vor fi tarifele pentru cei care nu încheie un contract cu compania salubritate

Taxă specială de salubrizare la Turda! Vezi care vor fi tarifele pentru cei care nu încheie un contract cu compania salubritate

Taxă specială de salubrizare la Turda! Vezi care vor fi tarifele pentru cei care nu încheie un contract cu compania salubritate
octombrie 27
07:41 2017

Întrunit în ședință ordinară, Consiliul Local al municipiului Turda a votat în mod favorabil proiectul de hotărâre care prevede instituirea taxei speciale de salubrizare în Municipiul Turda și aprobarea Regulamentului de stabilire și a aplicare a taxei speciale de salubrizare.

Conform prevederilor Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor, forma la zi, art.2 – serviciul public de salubrizare a localitatilor face parte din sfera serviciilor comunitare de utilitati publice si se desfasoara sub controlul, conducerea sau coordonarea autoritatilor administratiei publice locale ori ale asociatiilor de dezvoltare intracomunitara, in scopul salubrizarii localitatilor. 

În vederea asigurarii salubrizarii municipiului Turda si pentru protectia mediului si sanatatii populatiei, operatorii serviciului de salubrizare au obligatia sa asigure colectarea, transportul și depozitarea in vederea eliminarii deseurilor provenite de la toti producatorii de deseuri, persoane fizice si juridice care locuiesc sau desfășoara activitati pe teritoriul administrativ al municipiului, se arata in raportul de specialitate.

Pentru acoperirea costurilor operatorului cu activitatea de ridicare, transport si depozitare a deseurilor trebuie sa contribuie toti utilizatorii serviciului, nu numai cei care au fost de accord sa incheie contracte cu prestatorul de serviciu. Ca urmare, se impune instituirea taxei speciale de salubrizare pentru toti utilizatorii care refuza sa semneze contractul cu operatorul serviciului, Prival.

Tarifele actuale practicate de operatorul de servicii conform HCL nr. 59/2017 sunt:

  • Persoane fizice: 9,58 lei/persoana/lună.
  • Persoane juridice 45,98 lei/mc.

ATENȚIE! Începând cu data de 01.01.2018 se va pune în aplicare regulamentul Taxei Speciale pe raza administrativ teritoriala a municipiului Turda. Iata care vor fi tarifele pentru cei care nu vor să încheie un contract de salubritate:

a) 20 lei/persoana/lună în mulțită cu numărul de persoane declarate de contribuabil;

b) 20 lei/persoana/lună înmulțită cu 2,5, acolo unde nu se depune declarație. 2,5 reprezintă numărul mediu de persoane/gospodărie conform recensământului din anul 2011;

c) 20lei/lună/clădire pentru clădirile nelocuite sau locuite temporar(casa de vacanta) și la care nu este înregistrat nici un domiciliu/reședință.

În cazul persoanelor fizice, fizice autorizate și asimilate acestora și pentru persoanele juridice, pentru imobilele cu alta destinație decat cea de locuinta, fara contract de salubrizare, cuantumul taxei speciale de salubrizare este de:

a) 100 lei/mc/lună, înmulțiti cu numărul de m.c declarați de contribuabil;

b) 100 lei/mc/lună înmulțiti cu cantitatea de 2,5 mc/lună, în cazul celor care nu depun declarații

c) 20 lei/lună în cazul imobilelor cu destinație nerezidențiala(așa cum rezultă din documentele de dobândire), acolo nu se defășoară activitate.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Alexandru Socaciu a depus jurământul în Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii

Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii, întrunit în ședință ordinară, a luat act de demisia din funcția de Consilier Local...

Închide