inTurda.ro

Ziua Mondială a Crucii Roșii sărbătorită de Filiala Turda

Ziua Mondială a Crucii Roșii sărbătorită de Filiala Turda

Ziua Mondială a Crucii Roșii sărbătorită de Filiala Turda
mai 09
12:04 2015

La nivel mondial, Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie sprijină milioane de oameni anual. Crucea Roşie Română ajută mii de persoane, contribuind la dezvoltarea comunităţilor prin programele sociale, de intervenţie la dezastre, cursuri de calificare şi de prim ajutor, alături de campanii de informare şi educaţie pentru sănătate.

Ziua Mondială a Crucii şi Semilunii Roşii, care se sărbătoreşte pe 8 mai în fiecare an, aminteşte de ziua de naştere a fondatorului Crucii Roşii – Henry Dunant.

În fiecare an, Societăţile Naţionale de Cruce şi Semilună Roşie, organizează activităţi specifice pentru a evidenţia rolul mişcării în lume. În acest an, vom sărbători 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale, principii care definesc modul voluntarilor şi tuturor celor implicaţi,  în oferirea sprijinului umanitar, persoanelor şi comunităţilor vulnerabile, oriunde şi oricând este nevoie. Proclamate la Viena în 1965, cele Şapte Principii Fundamentale reprezintă expresia bunelor practici şi a valorilor Crucii Roşii: Umanitate, Imparţialitate, Neutralitate, Independenţă, Voluntariat, Unitate şi Universalitate.

Pentru a marca ziua de astăzi, la nivelul subfilialei Turda se desfăşoară o serie de activităţi în parteneriat cu Filiala Crucii Roşii Cluj. Printre acestea enumerăm: participarea în perioada 9-10 Mai la un exerciţiu de intervenţie în caz de inundaţii care se va desfăşura în localitatea Floreşti jud. Cluj(zona barajului Floreşti II), începând cu ora 11, demararea unor cursuri de calificare în domeniul sanitar, organizarea la nivelul unităţilor de învăţământ a concursului “Sanitarii pricepuţi”, unde în 2014 elevii de la Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda au obţinut Locul I la Etapa Judeţeană a acestui concurs şi Locul 5 la Etapa Naţională.

Cu această ocazie facem apel la toţi cei care doresc să devină membrii sau voluntari ai Crucii Roşii sau doresc să participle la orice activitate a aceastei organizaţii creată sub sloganul:”Fii voluntar! Fii Crucea Roşie!”

Persoana de contact: Ramona Ilea – Preşedinte al filialei Crucii Roşii  Turda (email: ilea_ramona_doina@yahoo.com).

Related Articles

Citește articolul precedent:
Muzică Live la Pub-ul Champions din Parcul Central Turda. Va concerta Trupa Straight from the Bottle

Iubitorii de blues, de muzică bună in general, cat si oamenii deschisi catre ceva nou in materie de muzică live sunt aşteptaţi sâmbătă,...

Închide