inTurda.ro

T9 planteaza copaci: „Cine nu a plantat un copac a trăit degeaba”

T9 planteaza copaci: „Cine nu a plantat un copac a trăit degeaba”

T9 planteaza copaci: „Cine nu a plantat un copac a trăit degeaba”
octombrie 27
09:34 2015

Comunicat T9:

În pofida cozilor de topor, T9 plantează copaci!

T9-spital2Înțelepciunea populară ne spune că ”cine nu a plantat un copac a trăit degeaba”… E o afirmație asumată de majoritatea locuitorilor unei țări în care copacii se taie în neștire. Nu fiindcă sunt dăunători, ci fiindcă sunt profitabili (pentru cei care îi masacrează).

În acest context, Grupul T9 și-a asumat riscul de a-și afirma identitatea (și) plantând copaci. Benevol. Ba chiar cu drag. Nu pentru a contribui la reîmpădurirea zonelor defrișate abuziv, ci pentru a aduce un strop de normalitate într-o societate ce pare a se complace confortabil între gunoaie și terenuri virane. Nu cu presa atârnată în coadă, ci cu hârlețul în mână. Nu pentru că n-ar fi existat muncitorii plătiți să facă treaba, ci pentru că sentimentul de împlinire îl dă așezarea copăcelului în pământul ce i-a fost menit.

A fost al doilea pas important, după o acțiune amplă de curățare a unui teren viran din preajma spitalului municipal. Speranța noastră este că, la primăvară, va începe să arate a spațiu verde îngrijit de cineva. Dar, dacă speranța noastră depinde de aceleași persoane care au privit cu nepăsare acumularea de gunoi și, probabil, au și contribuit la creșterea ei, atunci am avea motive bine întemeiate să compătimim puieții plantați.

Suntem, totuși, optimiști. Altfel nu ne-am fi asumat riscul de a fi priviți ca naivi.

T9-spital1

Related Articles

Citește articolul precedent:
FUJIKURA organizeaza interviuri de angajare la sediul CCOFM Turda:

FUJIKURA angajează muncitori în vederea calificării interne în meseria de CONFECȚIONER CABLAJE AUTO. Interviul se desfășoară la sediul Centrului de...

Închide