inTurda.ro

Foto: Primul asfalt pe autostrada Campia Turzii – Târgu Mureș

Foto: Primul asfalt pe autostrada Campia Turzii – Târgu Mureș

Foto: Primul asfalt pe autostrada Campia Turzii – Târgu Mureș
august 23
10:56 2017

În acest moment se lucrează doar pe 45% din lungimea autostrăzii Câmpia-Turzii – Târgu Mureș, celelalte lucrări fiind blocate de lipsa autorizațiilor.

”Pe cei 47,3 km care vor uni Câmpia Turzii de Aeroportul Târgu Mureș, nu se lucrează decât pe aproximativ 21 km, adica doar pe 45% din întreaga distanță. Vina este 100% a autorităților incapabile să rezolve problemele birocratice la timp pentru a emite Acordul de Mediu și apoi autorizația de construire pentru restul de 55% din acest tronson de autostradă. Cea mai gravă situație este pe lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii, constructor Straco, unde nici măcar un km de autostradă nu este autorizat. Pe acest segment, cei de la Straco stau degeaba de mai bine de un an de zile, de la emiterea ordinului de începere în luna mai 2016. Stau degeaba pentru că nu pot intra în teren, neavând emisă autorizația de construire”, potrivit Asociației ProInfrastructura.

Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureș este împărţită în 5 loturi, 3 loturi pe tronsonul Ogra (jud. Mureş) – Câmpia Turzii, de 3,6 km, 17,9 km, respectiv 15,6 km şi alte 2 loturi pe tronsonul Târgu-Mureş – Ogra, unul de 9 km (4,5 km autostradă, 4,5 km drum de legătură), iar cel de-al doilea de 10,1 km.

În acest moment se lucrează pe Sectorul Târgu Mureș- Ogra, acolo unde constructorul Strabag a așternut deja primul strat de asfalt de pe această autostrada.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cât de stresați sunt locuitorii din judetul Cluj?

Locuitorii din Cluj-Napoca cauta de doua ori si jumatate mai multe informatii despre stres decat anul trecut In doar 11...

Închide