inTurda.ro

Primarul municipiului Turda, Matei Cristian: „La mulți ani, Armatei Române!”

Primarul municipiului Turda, Matei Cristian: „La mulți ani, Armatei Române!”

Primarul municipiului Turda, Matei Cristian: „La mulți ani, Armatei Române!”
octombrie 25
13:09 2017

Astăzi este ziua în care spunem din tot sufletul: La mulți ani, Armatei Române! 

25 octombrie este o zi cu o mare semnificație şi greutate istorică. Se împlinesc astăzi 73 de ani de când Armata Română, prin sacrificiul a zeci de mii de militari care au plătit cu prețul vieții, a reuşit să elibereze nord-vestul Transilvaniei de sub ocupație Horthystă. O victorie a poporului român, care a fost posibilă datorită acestor eroi, ghidați de această mare iubire față de țară! Lor le mulțumim astăzi şi ne arătăm respectul fața de ei şi de toți cei care i-au precedat sau urmat, care cu atât de mult curaj ne-au apărat şi ne apără în continuare neamul şi patria!

Gândul nostru merge astăzi spre toți cei care şi-au pierdut viața pe front sau în teatrele de operații. Spre toți cei care au ales această onorantă meserie şi îşi pun cu mândrie uniforma militară, uneori lâsând acasă tot ce au mai de preț pentru a ne apăra, pentru ca noi să fim în siguranță.

Ne înclinăm astăzi în fața acestor eroi care şi-au îndeplinit misiunea nobilă de a apăra unitatea națională şi integritatea teritorială a statului român! Ne rugăm pentru sufletele celor care şi-au pierdut viețile şi privim cu mândrie şi respect spre cei care duc mai departe aceste sentimente de responsabilitate şi curaj, spre cei care se pregătesc să ne apere pe noi, să apere poporul nostru român. Pentru cea mai iubită instituție a tării noastre ne-am aflat astăzi aici, pentru a-i spune din suflet: La mulți ani!

 

Primarul Municipiului Turda,

Matei Cristian.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Transilavnia Drag Race se amână din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Închide