inTurda.ro

”Un veac de tinerete” la Salina Turda – Hora Unirii în anul centenarului la Salina Turda

”Un veac de tinerete” la Salina Turda – Hora Unirii în anul centenarului la Salina Turda

”Un veac de tinerete” la Salina Turda – Hora Unirii în anul centenarului la Salina Turda
iulie 27
09:10 2018

Un număr de 40 de tineri din România si din Republica Moldova lucreaza in aceste zile la expozitia fotografica intitulata “Unirea vazuta din Moldova si Romania”, in cadrul proiectului “Un veac de tinerete”, organizat pana in data de 27 iulie de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret din Sibiu si Asociatia Obsteasca a Copiilor si Tineretului “Mostenitorii” din Balti, Republica Moldova.

“In cadrul proiectului se realizeaza o expozitie fotografica, “Unirea vazuta din Moldova si Romania”, colocviul “Sibiul in anul 1918”, vizita ghidata in Sibiu urmarind obiectivele legate de unirea de la 1918,realizarea unei publicatii “Un veac de tinerete” care cuprinde viziunea tinerilor la 100 de ani de la Unire si distributia in cele doua tari in format online.”, explica reprezentantii DJST cu privire la proiectul la care participa si vecinii moldoveni.

Proiectul sibian se realizeaza in baza colaborarii dintre asociatiile de tineret din judetul nostru si cele din Republica Moldova. Colaborarea culturala intre cele doua tari dureaza deja de 6 ani de zile. In tot acest timp au fost derulate 15 proiecte bilaterale.

Tinerii veniti in aceasta perioada la Sibiu vor avea ocazia de a vizita zone pitoresti ale tarii noastre dar si obiective turistice care au marcat istoria  Unirii.

Proiectul a ajuns si la Salina Turda. ”Proiectul de tineret Un veac de tinerețe este un eveniment care marchează Centenarul Marii Uniri în Salina Turda. Evenimentul este realizat în colaborare cu Teatrul Aureliu Manea Turda. Participanți, tineri din centrele de tineret din Sibiu și din imprejurimile Sibiului si din Republica Moldova”, arată reprezentanții Salinei Turda.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Spitalul Municipal Turda aduce un doctor cu o experientă vastă și foarte apreciat

După 13 ani de muncă la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii, Dr. Alajmi Mahmoud a decis să vină în municipiul...

Închide