inTurda.ro

Clujul a devenit județul cu cel mai mare buget din România

Clujul a devenit județul cu cel mai mare buget din România

Clujul a devenit județul cu cel mai mare buget din România
iunie 06
15:11 2019

Consiliul Județean Cluj, pe primul loc în țară în ceea ce privește absorbția fondurilor europene 

Clujul a devenit, astfel, județul cu cel mai mare buget din România.           

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Cea mai mare realizare a acestui mandat o reprezintă atragerea a nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru drumuri, școli și spitale. La acestea se mai adaugă și suma de 355 de milioane de euro atrași pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din județ. Este cel mai mare buget din istoria acestui județ și este numărul 1 din România.”

În prezent, Consiliul Județean Cluj implementează nu mai puțin de 25 de proiecte europene finanțate în proporție de aproape 75% prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, restul fiind depuse pe Programele Operaționale Infrastructură Mare, Sectorial Mediu și Capacitate Administrativă.

Valoarea tuturor aceste proiecte aflate în implementare reprezintă cea mai mare sumă într-un an atrasă din fonduri nerambursabile din istoria forului administrativ județean.

Bugetul pe anul 2019 , cel mai mare buget din istoria județului Cluj 

Bugetul Județului Cluj este, astfel, cel mai mare din țară, în sumă de 2,16 miliarde lei, un procent semnificativ din totalul veniturilor fiind reprezentat de absorbția de fonduri europene nerambursabile.

 

Biroul de presă

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Sprijin financiar pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară

Sprijin pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară În Monitorul Oficial nr. 420 din 29 mai 2019 a...

Închide