inTurda.ro

Poliția Locală Turda – Control comercial: Produse expirate

Poliția Locală Turda – Control comercial: Produse expirate

Poliția Locală Turda – Control comercial: Produse expirate
octombrie 01
12:00 2020

Acțiuni pe linia controlului comercial  – Poliția Locală Turda

 Polițiștii locali cu atribuții pe linia controlului comercial, în luna septembrie, zilnic au efectuat controle în unitățile comerciale alimentare și nealimetare în scopul verificării modului de aplicare de către agenții economici a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid19 și controale în scopul prevenirii populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Pe timpul controalelor, nu s-au constatat nereguli privind luarea măsurilor de prevenire și răspândire a virusului, agenții economici protejându-și atât clienții cât și angajații, dar în unele magazine, polițiștii locali au identificat produse alimentare de panificație, dulciuri  și tip fast-food expuse spre vânzare cu termen de valabilitate expirat sau neetichetate correct.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii consumatorilor, produsele expirate și netichetate au fost retrase de la raft. Concret s-a confiscat marfă neconformă prevederilor legale în valoare de 1073,5 lei constând în  fulgi de cereale, prăjitura ”Albinița”, salam de biscuiți, napolitane, cuș-cuș, chifle  și sandwich-uri  iar pentru abaterile constatate vânzătorii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 3500 lei.

Poliția Locală Turda asigură turdenii că va contiuna acțiunile pe această linie a controlului comercial pentru creșterea nivelui de protecţie a sănătăţii şi a siguranţei consumatorilor.

 

 

Cu respect,

Director executiv,

MOLDOVAN VALER

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cosmin Seleși vine la Câmpia Turzii, într-o comedie savuroasă

Cosmin Seleși vine la Câmpia Turzii, într-o comedie savuroasă Începem luna octombrie, la Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii,...

Închide