inTurda.ro

Investiție de 152 de milioane de dolari în modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii

Investiție de 152 de milioane de dolari în modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii

Investiție de 152 de milioane de dolari în modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii
mai 18
07:26 2021

Conform publicației Stars and Stripes, Forțele Aeriene ale Statelor Unite vor investi 152 de milioane de dolari în îmbunătățiri substanțiale ale bazei de la Câmpia Turzii, începând din această vară.

„Baza aeriană Câmpia Turzii este una dintre sursele principale pentru Comandamentul european al Statelor Unite și capacitatea componentelor sale de a răspunde la un mediu de securitate european în evoluție”, au precizat Forțele Aeriene în cererea de fonduri.

Investițiile în infrastructura bazei aeriene de la Câmpia Turzii, județul Cluj, vor permite transporturile cargo, să găzduiască avioane de vânătoare și personalul desfășurat și să răspundă rapid la orice problemă de securitate din regiune, au anunțat Forțele Aeriene ale Statelor Unite. Modernizările vor permite, de asemenea, să primească și să stocheze muniții în siguranță.

Este de așteptat ca baza de la Câmpia Turzii să servească drept centru de rotație a forțelor americane.

Depozite „pline cu tot ce e nevoie pentru susținerea operațiunilor aeriene”

Forțele Aeriene ale SUA vor investi aproape 30 de milioane de dolari în modernizarea pistei, care să permită aterizarea și decolarea de avioane de transport C-5 Galaxy și C-17 Globemaster, spații de parcare pentru avioanele de luptă sau drum de acces către un nou depozit de muniții.

În plus, 32 de milioane de dolari vor fi cheltuiți pentru construirea unui nou depozit de combustibil și alte 68 de milioane vor fi acordați pentru depozite „pline cu tot ce e nevoie pentru susținerea operațiunilor aeriene”.

Alte două proiecte – care includ un hangar pentru avioane și modernizări pentru zona cargo – sunt în faza de proiectare.

De asemenea, US Air Force a mai acordat contracte în valoare de 14,3 milioane de dolari pentru lucrări de modernizare a infrastructurii care au inclus sisteme noi de iluminat, sisteme electrice sau extinderea capacității de stocare a combustibilului.

Alte noi proiecte de modernizare la Câmpia Turzii, care totalizează 8,6 milioane de dolari urmează a fi demarate la finalul lui 2021. Proiectele includ, construirea unui nou depozit de muniții (1,7 milioane de dolari, cu  ocapacitate crescută de depozitare, conform US Air Force), a unei clădiri administrative pentru comanda operațiunilor aeriene (2 milioane de dolari), un nou spațiu de parcare a aeronavelor și un hangar (care vor costa 4,9 milioane de dolari).

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Rabla pentru electrocasnice 2021. Ce valori vor avea voucherele pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic

Cei care vor să-şi schimbe frigiderul, laptopul, maşina de spălat, electrocasnicele vechi sau tableta, pot primi vouchere prin Rabla pentru electrocasnice...

Închide