inTurda.ro

Topograf cu experiență

Topograf cu experiență

Topograf cu experiență
martie 28
09:54 2022

Topografia este o ramură a măsurătorilor terestre, cu tot ce înseamnă acestea, suprafețe de teren, unități cadastrale, forme de relief, etc. Acestea se realizează pentru a întocmi hărți, planuri topografice, și se folosesc anumite instrumente specifice pentru realizarea acestora.

Aceste măsurători se realizează pe suprafețe cu dimensiuni variabile pentru a obține valori pentru cât mai multe puncte de reper. În procesul de stabilire a poziției punctelor topografice se pornește de la valorile măsurate ale unor puncte ce aparțin rețelelor geodezice. Pe lângă aceste măsurători de specialitate, firmele care se ocupă cu servicii de topografie oferă de obicei mai multe servicii, astfel încât să puteți beneficia de tot ce aveți nevoie.

Ce servicii va oferă o firmă de topografie?

Dacă ai nevoie de niște lucrări de topografie atunci caută un expert topograf care să te ajuta. Aceștia oferă servicii complete, de la : intabulare imobile (pentru terenuri intravilane, terenuri extravilane), intabulare construcții (atât construcții noi cât și construcții existente deja sau extinderi), radiere de construcții; dezmembrări și alipiri de imobile, inclusiv documentațiile necesare pentru a obține Certificatului de Urbanism necesar la operațiunile de dezmembrare sau alipire; actualizarea datelor de carte funciară cum ar fi rectificări de suprafețe, schimbări de destinații, schimbări categorii de folosință, notare adrese administrative, notare intravilan/extravilan; planuri topografice necesare pentru autorizații de construire, PUD, PUZ, PUG; documentațiile necesare pentru scoaterea din circuitul agricol sau forestier a imobilelor; și bineînțeles, suportul tehnic pentru realizarea documentațiilor necesare pentru obținerea diferitelor adeverințe sau certificare eliberate de către instituțiile statului cum ar fi primării, consilii județene etc.

Cu ce te ajută aceste servicii?

Dacă ai nevoie de servicii topografice înseamnă că trebuie să obții un extras de carte funciară actualizat al imobilului, un certificat de urbanism, un certificat de atestare a edificării construcției, adeverințe administrative sau un plan topografic avizat OCPI și proces verbal de recepție. Aceste documente îți sunt necesare pentru a înlătura orice suspiciune legată de localizarea imobilelor și de amplasarea acestora, precum și informații legate de proprietarul de drept al acestora. Poți să folosești aceste documente în situația unei tranzacții imobiliare sau a unei succesiuni.

Astfel, se aduc la zi toate informațiile legate de orice proprietate și te poți folosi de ele în orice fel de construcții civile sau industriale. Se pot face chiar modelări 3D ale terenurilor, construcțiilor, etc. și se folosește ca un suport de proiectare sau pentru realizarea diferitelor studii de specialitate. Pentru realizarea acestor modele 3D se folosește o dronă cu care sunt făcute niște măsurători de specialitate la o calitate excepțională. Modelul 3D este folosit atunci când este necesar să se redea cu precizie niște elemente topografice și urbanistice, și cu ajutorul acestora se mărește detalierea elementelor găsite în teren.

Ce se obține prin rapoartele de expertiză tehnică extrajudiciară?

Uneori este necesar să apelezi la un raport de expertiză tehnică extrajudiciară, atunci când dorești să faci anumite modificări la locuința ta, sau când dorești să achiziționezi una nouă. Prin acest raport de expertiză tehnică poți obține pe cale judecătorească dreptul la proprietate, rectificări de suprafețe, granituiri sau dezmembrări și ieșiri din indiviziune. Pentru a obține acest raport este nevoie să ai făcute măsurătorile de specialitate și o documentare atentă asupra caracteristicilor acestuia. Întocmirea raportului se va face în coroborare cu toate informațiile tehnice obținute în partea de documentare  și acțiunea realizată de avocatul dumneavoastră.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Doi tineri din Turda servesc „cafea cu priveliște” în Cheile Turzii. Povestea lor a ajuns la Observator News.

Doi tineri din Turda au transformat o rulotă într-o cafeanea mobilă și servesc „cafea cu priveliște” turiștilor din zona Cheile...

Închide