inTurda.ro

VIDEO. Compania de Apă Arieș: Stația de compostare a nămolului, din cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate Câmpia Turzii, construită cu fonduri europene

VIDEO. Compania de Apă Arieș: Stația de compostare a nămolului, din cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate Câmpia Turzii, construită cu fonduri europene

VIDEO. Compania de Apă Arieș: Stația de compostare a nămolului, din cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate Câmpia Turzii, construită cu fonduri europene
iunie 14
15:07 2023

ℹ️ 💦Stația de compostare a nămolului, din cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate Câmpia Turzii, a fost construită cu finanțare europeană în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată in regiunea Turda – Câmpia Turzii,, și este un proiect unic în România.

🌳🌿 Stația de compost, în hală închisă, cu tratarea aerului viciat prin biofiltru, este prima de acest gen de la noi din țară. Nămolul este transformat în compost, iar tot aerul rezultat din acest proces se tratează prin biofiltru, acest lucru reducând poluarea aerului din zonă, eliminând disconfortul pentru gospodăriile din vecinătatea instalației. Stația transformă nămolul rezultat în urma epurării apelor în compost ce poate fi reutilizat în agricultură și întreținerea spațiilor verzi. Practic, urmând pașii exacți ai economiei circulare, stația închide ciclul unui deșeu, și anume nămolul, transformându-l într-un produs util.

✅Stația de compostare a nămolului are o capacitate de 3760 t/a., echivalent a cca 10,30 tone/zi, operabilă 24 h/zi [tratare biologică, fără manipulare], 350 zile/an. Lucrările au fost efectuate de Asocierea B.T. BEST TOOLS COMPANY S.R.L. (Lider de asociere) – VOLFTECH ENG S.R.L. (Asociat) – ACOMIN S.A. (Asociat).

▶️Contractul a inclus: proiectare pentru instalația de modernizare a liniei nămolului; elaborarea documentației necesare obținerii autorizațiilor și avizelor necesare execuției; lucrări de construcție; furnizarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, testarea și punerea în funcțiune, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție, instruirea personalului Beneficiarului și/sau Operatorului. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor a fost de 27,5 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni. Valoarea contractului la semnare: 11.547.223,00 lei fără TVA.

🌳🌿 CAA preia GRATUIT la Stația de compostare a nămolului din Stația de Epurare Câmpia Turzii (a doua intrare, pe strada Livezii FN), de la persoanele fizice și juridice, ca și fracție de amestec în realizarea compostului, fără alt conținut decât VEGETAL, DEȘEURI VERZI – crengi, frunze verzi/uscate, iarbă verde/uscată, reziduuri curățare vie, paie din cereale, rapiță sau porumb, coajă de copac, gard viu, așchii de lemn, rumeguș etc. ℹ️ PROGRAM preluare deșeuri verzi : LUNI – VINERI – între orele 08:00 – 13:00.

Related Articles

Citește articolul precedent:
MUNICIPIUL TURDA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Regenerarea unor zone degradate și a unor spații verzi din municipiul Turda, prin crearea a două noi parcuri urbane publice”

ANUNŢ MUNICIPIUL TURDA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Regenerarea unor zone...

Închide