inTurda.ro

Prof. univ. dr. Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a trecut la cele veșnice

Prof. univ. dr. Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a trecut la cele veșnice

Prof. univ. dr. Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a trecut la cele veșnice
decembrie 02
21:28 2023

Prof. univ. dr. Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a trecut la cele veșnice.

Călin Felezeu este considerat unul dintre cei mai mari istorici ai României. Acesta a fost profesor universitar doctor și specialist al istoriei Imperiului Otoman, un pedagog în jurul căruia s-au format mulți profesori.

Pe contul de Facebook al Facultății a fost postat un mesaj de condoleanțe:

„Cu adâncă durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a distinsului prof. univ. dr. Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Călin Felezeu a fost consilier județean PNL. Alin Tișe, președintele CJ Cluj a postat și el un mesaj de condoleanțe:

Când o frunză cade din copac întreaga pădure e tristă! Dumnezeu să-l aibă în paza sa! Să-i fie țărâna ușoară, colegului nostru, profesor și consilier județean Călin Valentin Felezeu!

Mircea Gheorghe Abrudan a scris următorul mesaj, in memoriam:

In memoriam Călin Felezeu (15 martie 1960-2 decembrie 2023).
A trecut la cele veșnice profesorul și istoricul clujean Călin Felezeu, căruia i-am întocmit medalionul bio-bibliografic din noua enciclopedie a istoricilor români, pe care-l reproduc aici fotografic pentru a-i ilustra biografia. Nu mi-a fost profesor, dar l-am cunoscut și ne-am regăsit la câteva evenimente cultural-istorice, ultima oară la o lansare de carte a colegului și prietenului Razvan Mihai Neagu, în 24 ianuarie 2022, la Muzeul de Istorie din Turda, unde am vorbit despre preoții Marii Uniri. La final m-a felicitat călduros strângându-mi mâna și sugerându-mi că generația mea are datoria să scrie o nouă sinteză a istoriei Bisericii românilor din Transilvania, pentru care ar trebui accesate și folosite și arhivele turcești. Binevoitor, zâmbitor, amabil așa l-am cunoscut. Știu că a suferit enorm după moartea soției, Viorica, de care s-a văzut că l-a legat o dragoste puternică, sinceră, adevărată. Sper că se vor regăsi pentru că așa cum ne învață Sfântul Pavel, „dragostea nu cade niciodată”.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace în Împărăția Sa!

Related Articles

Citește articolul precedent:
Școala Teodor Murășanu: Un om și dascăl de excepție s-a dus, să ne vegheze, de sus!

🖤Un om și dascăl de excepție s-a dus, să ne vegheze, de sus! 😔 Cu profundă tristețe am aflat, că...

Închide