inTurda.ro

5000 de militari și 320 mijloace tehnice în exercițiul militar multinațional SWIFT Response 24. Principalele secvențe se vor desfășura în Baza 71 Câmpia Turzii și Poligonul Bogata din Turda

5000 de militari și 320 mijloace tehnice în exercițiul militar multinațional SWIFT Response 24. Principalele secvențe se vor desfășura în Baza 71 Câmpia Turzii și Poligonul Bogata din Turda

5000 de militari și 320 mijloace tehnice în exercițiul militar multinațional SWIFT Response 24. Principalele secvențe se vor desfășura în Baza 71 Câmpia Turzii și Poligonul Bogata din Turda
mai 02
13:01 2024

Exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24

5.000 de militari și 320 de mijloace tehnice, din șapte state aliate și partenere, vor participa, în perioada 5-24 mai, la exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24 al Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF). România participă cu 2300 de militari și 220 de mijloace tehnice.

SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

În cadrul exercițiului va avea loc una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii, poligonul Bogata din Turda, Centrul Național de Instruire pentru Luptă Getica din Cincu și poligonul din comuna Știuca. De asemenea, se vor folosi facilități ale Bazei 90 Transport Aerian Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu din Otopeni, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Aurel Vlaicu din Boboc și Aeroportul Banat din Caransebeș.

În vederea participării la exercițiu, începând de marți, 30 aprilie, militari și coloane de tehnică de luptă, însoțite de echipaje de poliție militară, se vor deplasa pe căi rutiere din țara noastră către facilitățile de instrucție amintite anterior.


SWIFT RESPONSE 24 este condus de Corpul V al Forţelor Terestre ale Statelor Unite și presupune operațiuni aeriene comune pentru creșterea gradului de pregătire și de interoperabilitate cu forțele aliate, contribuind la eforturile de descurajare ale NATO. Exercițiul implică aproximativ 3.650 de militari din SUA și 9.500 din statele aliate și partenere, fiind programat să înceapă cu operații aeriene și de desant. Anul acesta, SWIFT RESPONSE este conexat cu exercițiile naționale QUADRIGA SOUTH din Germania, DACIA 24 din România și SPRING STRIKE din Suedia.

Platforma de instruire DEFENDER 24 (compusă din exercițiile SABER STRIKE 24, IMMEDIATE RESPONSE 24 și SWIFT RESPONSE 24) este planificată de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) și condusă de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF). Exercițiul se desfășoară în perioada 28 martie – 31 mai, include peste 40.000 de militari din 20 de țări aliate și partenere și este cel mai mare exercițiu al armatei americane din Europa. Acesta urmărește dezvoltarea instruirii în format aliat și consolidarea capacității de apărare a Alianței, fiind conexat cu exercițiul STEADFAST DEFENDER 24 al NATO.


Jurnaliștii vor avea oportunitatea de a asista la secvența principală a scenariului de desant aerian, în una dintre locațiile de parașutare, la o dată care va fi comunicată în timp util.

Biroul presă MAPN

Related Articles

Citește articolul precedent:
Asociația AVPS Potaissa Turda au preluat o căprioară în suferință, găsită la Turda

CĂPRIOARĂ ÎN SUFERINȚĂ, GĂSITĂ LA TURDA Repetăm ceea ce ar trebui să facem dacă întâlnim un animal în suferință sau...

Închide