inTurda.ro

Parlamentarii Clujeni, sustin revolutionarii Turdeni

Parlamentarii Clujeni, sustin revolutionarii Turdeni

Parlamentarii Clujeni, sustin revolutionarii Turdeni
ianuarie 24
12:33 2015

Vineri, 23 ianuari 2015, Preşedintele Asociaţiei Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda, Marian Popescu, i-a invitat pe toti parlamentarii Clujului la o discuţie despre dorinta lor de a schimba textul OUG 95 din 30 decembrie 2014, si pentru a le cere sa nu voteze legea prin care se va aproba această ordonanta. Vezi aici intreg textul Ordonantei de urgenta 95/2014.

In cadrul întâlnirii desfasurate vineri la Primăria din Turda, doar 4 Parlamentari Clujeni au dat curs invitaţiei Asociatiei Luptarorilor din 22 Decembrie 1989 Turda, si anume, senatorul Alexandru Cordoş, împreună cu deputaţii Mircea Irimie, Ioan Moldovan şi Radu Zlati. Acestia i-au asigurat pe revoluţionarii turdeni că impreuna vor puna umarul ca aceasta problema sa fie rezolvata.

VEZI mai jos un ALBUM FOTO de la eveniment.

Tudor Stefanie:  ‘‘Am raspuns acestei invitatii dintr-un motiv foarte clar, sunt sustinatorul acestei actiuni. Este vorba de localitatea Turda, care a fost printre primele din tara, si cele mai importante. Cunosc activitatea revolutionarilor de foarte mult timp, dar niciodata nu am crezut ca se va ajuge la un moment in care sa nu fie recunoscuta revolutia din decembrie in Turda. Cred ca trebuie sa se recunoasca dreptul legal al desfasurarii evenimentelor la Turda, sa se recunoasca ca la Turda s-au desfasurat evenimente istorice care raman in istoria Revolutiei Nationale. Imi doresc sa se revina la aceasta ordonanta, si in acelasi timp s se gaseasca criterii clare, realiste pertinente, si in folosul celor care au participat la Revolutie. Daca vrem sa recunoasteam democratia pt Romania, sunt convins ca trebuie sa recunoastem evenimentele istorice si eroii romaniei, va consider printre ei!”

Mircea Irimie : „Demersul nostrum comun este foarte important. Mai departe de procedura, sunt trup si suflet alaturi de dumneavoastra, am fost un luptator in revolutia romana, am avut arma, am tras 3 gloante, am stat 3 zile si trei nopti in casa de cultura. Acesta ordonta este gresita, si ma refer la articolul 1, unde spune ca revolutia a incetat in momentul in care dictatorul a fugit. Nici gand, revolutia a incetat in momentul in care dictatorul a fost impuscat!. 13 morti si 31 de raniti, Turda a dat greutate acelui moment! Trebuie sa facem o adresa CLARA in care sa-I prezentam domnului Prim-Ministru cum stau lucrurile. Sunt convins ca vom face un demers bun care va da rezultate! Noi ne dorim modificarea acelui articol care sa arate ca revolutia in Romania a incetat la data cand dictatorul a fost impuscat.”

Cordos: „Iata ca dupa 25 de ani, inca vorbim de Revolutia Romana, este foarte clar ca a fost unul din cele mai importate evenimente din istoria romaniei. Acesta ordonanta nu este in spiritul revolutiei romane, este clar ca ea nu vine sa aduca o lumina in plus. Nu vreau sa dau vina pe nimeni, am vorbit si astazi cu domnul Sanda, acolo intotdeauna au fost alte interese decat interesele revolutionarilor. Se doreste indreptarea acestei OUG. Eu, si cred ca si colegii mei parlamentari prezenti, si ceilalti, vom sustine si vom vota in spiritual revolutiei din 1989”

Matei: „Eu am fost totdeauna un sustinator al vostru, poate ca trebuia sa am si eu certificat, cum spunea si domnul Irimie, dar nu ne-am dus sa ni-l luam. Daca in 2015 esti obligat sa faci greva foamei inseamna ca revolutia romana nu s-a terminat. Cred ca e momentul sa intram la normalitate.”

 

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
10,8 milioane de lei alocati pentru sprijinul cultivatorilor de legume si fructe

Guvernul a stabilit alocarea sumei de 10,8 milioane de lei pentru unele masuri exceptionale de sprijin cu caracter temporar, sectorului...

Închide