inTurda.ro

VIDEO: 70 de minute de discuții aprinse pe tema celor 500.000 lei aprobați pentru Mănăstirea ”Mihai Voda”

VIDEO: 70 de minute de discuții aprinse pe tema celor 500.000 lei aprobați pentru Mănăstirea ”Mihai Voda”

VIDEO: 70 de minute de discuții aprinse pe tema celor 500.000 lei aprobați pentru Mănăstirea ”Mihai Voda”
august 31
18:33 2017

Ședința ordinară de Consiliu Local de la Turda a fost una plină de declarații aprinse! Cel mai discutat proiect de pe ordinea de zi a fost cel inițiat de către Primarul Municipiului Turda, Cristian Matei, proiect privind aprobarea alocării de la bugetul local al municipiului Turda a sumei de 500.000 lei pentru Mănăstirea Mihai Vodă.

La începutul ședinței, președintele de ședință a acordat cuvântul tuturor celor care au solicitat acest lucru, astfel au luat cuvântul pe rând: Doboș(Pierre Dassilu), Emil Turdean(T9) și un reprezentat al Bisericii Ortodoxe.

Cei de la T9 au propus bisercii să strângă fonduri de la cetățenii Turzii care doresc o astfel de investiție, iar Emil Turdean le promitea celor prezenți în sală ca Asociația T9 va reabilita curtea mănăstirii cu un ajutor financiar din partea firmei dânsului.

Și consilierul PMP, Emil Moldovan, a luat cuvântul exprimânduși dorința ca proiectul să fie votat fiindca Mănăstirea ”Mihai Vodă” și parcul acesteia vor completa circuitul turistic din zonă care cuprinde: Salina Turda, Muzeul de Istorie și Castrul Roman.

Primarul Cristian Matei, a precizat faptul că în luna iulie, la rectificarea bugetară, s-a alocat suma de 650.000 pentru spital, iar în luna septembrie vor mai fi alocați alți 250.000 de lei.

Matei Cristian a menționat și faptul că Turda are nevoie de un spital nou, iar Primăria va aloca fonduri în valoare totală de 3 milioane de lei și Ministerul Sănătății vine cu suma de 5,4 milioane de lei!

Ei bine, la finalul tuturor intervenților proiectul de hotărâre a fost votat favorabil de către consilierii locali.

Mai jos, în video atașat, puteți urmării cele 70 de minute în care s-a dezbătut acest proiect de hotărâre:

Related Articles

Citește articolul precedent:
Rigman Alexandru, plutonier adjutant șef al Detașamentului de Pompieri Turda și-a încheiat astăzi perioada activă

Azi au încheiat perioada activă patru colegi din subunitățile operative din Cluj-Napoca, Turda și Dej. Cu acest prilej au mulțumit...

Închide