inTurda.ro

”Patru Mâini” renovează școala profesională din Turda și alte 38 locații din țară

”Patru Mâini” renovează școala profesională din Turda și alte 38 locații din țară

”Patru Mâini” renovează școala profesională din Turda și alte 38 locații din țară
iulie 30
09:55 2015

Compania Patru Mâini, producător român de materiale de construcții,  ajută anual la renovarea a peste 30 de unități de învățământ primar și gimnazial, unități de ajutorare socială (ex- cantine sociale) sau unități sanitare.

Cu toții auzim, cunoaștem, am experimentat pe pielea noastră spitalul de stat românesc, cu înspăimântătoarele lui săli de așteptare, cu băile insalubre, cu cotloanele sumbre, (colcăind de viruși și bacterii în rosturile bucăților de gresie și faianță).

Știm că școlile și grădinițele din orașele mici, din sate, din comune, sunt și ele atât de departe de anul 2015- cu săli de clasă friguroase, scârțâind la toți pașii, cu toalete „în spate”, cu table sparte și tencuiala căzută. Probabil că nu am fost elevi intr-o astfel de instituție, dar cu siguranță știm.

Nici faptul că săracii, bătrânii, cei care nu își mai pot purta singuri de grijă nu găsesc prea mult ajutor și susținere din partea statului nu ne e străin.

Însă cum le putem fi cu adevărat de ajutor, fără a le da pe tavă o „căruță de bani” (care de multe ori aduce un efort birocratic enorm pentru oamenii din aceste instituții) ?

Patru Mâini crede în puterea comunităților și a ajutorului care se reintoarce și se auto-potențează pe măsură ce e oferit. Crede în faptul că schimbările mari încep cu pași mici, din aproape în aproape, om cu om.

De aceea am înfințat un Fond pentru Comunitate, prin care, anual, 3 dintre produsele noastre strâng câte un leu (per sac) pe care apoi îi întoarce în comunitatea care a generat vânzarea. Spre exemplu, în acest an, dacă în județul Cluj comunitatea va renova și va genera vânzarea produselor Primus Macrogranular, Primus Extraflex, si Primus Glet de Interior, vom putea ajuta la renovarea Școlii Profesionale din Poiana Turda.

Cu siguranță că în Turda sunt multe clădiri monumente de arhitectură și de cultură, începând cu cele antice, de pe vremea când orașul se numea Potaissa, până la cele mai „noi”, din timpul stăpânirii habsburgice.

Însă, pentru început, noi ne-am aplecat asupra unei situații mai palpabile, unde nevoia de ajutor e și mai stringentă, și anume, asupra renovării școlii profesionale din Poiana Turda, ca urmare a implicării comunității locale.

Prin intermediul aplicației de Facebook pe care am pus-o la dispoziția beneficiarilor ajutorului, această școală s-a înscris în campania noastră de renovări, și a intrat în programul de renovări din 2015. În acest an vom ajuta cu renovarea sălii de sport.

 

Avem câteva materiale pe care le puteți explora pentru o perspectivă mai de ansamblu:

Aplicația prin care locațiile din 2015 sunt centralizate, adună voluntari și sunt comunicate pe Facebook de către Patru Mâini (unde se poate vedea și nevoia de ajutor, câți bani trebuie să strângă pt a definitiva renovarea) – https://www.facebook.com/PatruMaini/app_1796580200567591

 

Acestea ar fi câteva detalii povestite pe scurt. Dacă am reușit să vă (re)trezim interesul, ne-ar bucura mult să ne auzim în următoarele zile pe telefon/skype/ mail pentru a detalia și a discuta despre colaborare.

 

Persoane de contact:

 

Claudia Russu – Marketing Director Patru Maini – claudia.russu@patrumaini.ro

Raluca Țurcanașu – Account Manager Rusu+Borțun – raluca@rusubortun.ro

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Organizația de tineret a PNL Turda se alătura în campania de strângere de cărți pentru inființarea unor biblioteci în diaspora

Organizația de Tineret a Partidului Național Liberal Turda se alătură demersului iniţiat de către organizaţia naţională de tineret, de strângere a peste...

Închide