inTurda.ro

Oameni de Valoare ai Turzii: Robert Heller, turdeanul care luptă pentru vindecarea unor boli precum cancer sau SIDA

 Breaking News

Oameni de Valoare ai Turzii: Robert Heller, turdeanul care luptă pentru vindecarea unor boli precum cancer sau SIDA

Oameni de Valoare ai Turzii: Robert Heller, turdeanul care luptă pentru vindecarea unor boli precum cancer sau SIDA
aprilie 30
14:05 2016

Robert Heller este un cercetător care promite un viitor mare în domeniul medical! Turdeanul nostru a fost olimpic internațional și face acum performanță în SUA.

Povestea lui de viață s-a intersectat cu biologia în clasa a X-a, la sugestia doamnei profesoare Maria Celcan (CNMV Turda), care i-a sugerat să meargă la olimpiadă!

La doar 25 de ani, turdeanul Robert Heler a publicat în prestigioasa revistă Nature un articol despre optimizarea tehnologiei robert hellerCRISPR (clustered regularly interspaced short palindromic repeats), tehnologie care permite editarea ADN-ului în celule umane și care este considerată cea mai mare descoperire a secolului. Tehnologia va avea consecințe extraordinare în domeniul medical, întrucât va putea vindeca boli precum cancerul sau SIDA.

Robert a decis la finalul liceului să studieze în Statele Unite, fiind în prezent singurul român din cadrul Laboratorului de Bacteriologie de la Rockefeller University. A absolvit două facultăți (facultatea de Biologie Moleculară și Facultatea de Informatică), într-o țară în care sesiunea ține nouă luni pe an.

Turdeanul are un sfat prețios pentru tinerii care să studieze în USA, la fel ca el: „Axați-vă mai puțin pe olimpiade (pentru că americanii nu au auzit de ele) și mai mult pe activități extrașcolare de leadership gen voluntariat. Tind să conteze mai mult pentru admiterea la universitate!”

Pentru că Robert Heller demonstrează prin povestea sa de succes că imposibilul poate deveni posibil, atât în cadrul laboratorului, cât și în afara acestuia, inTurda.ro îl include în galeria „Oameni de Valoare ai Turzii”.

Cum arată o zi din viața lui Robert?

7:30 Trezirea

8:00 Merge la sală, aproape zilnic

9:00 Cafea, muzică, își face planul mintal pentru ziua curentă

9:30 Laborator (stă cam 9 ore)

6:30 Gătește cina(aproape zilnic)

7:30 Relaxare (prieteni, TV, pisică, făcut ordine, rufe, plimbare în parc, online shopping)

 

Dacă vrei să afli mai multe despre Robert, îți recomandăm un super-interviu realizat de Transilvania Reporter, disponibil AICI!

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie: ”Sărbătorile Pascale să vă găsească sănătoşi, inconjuraţi de familie şi de cei dragi, într-o atmosferă de armonie şi iubire!”

Aşa cum drumul Mântuitorului nostru Iisus Hristos spre lumina Învierii a trecut prin suferinţa crucii, tot aşa fiecare creştin adevărat...

Închide