inTurda.ro

400 de milioane de dolari pentru firme IT, printr-un nou fond de investitii american

400 de milioane de dolari pentru firme IT, printr-un nou fond de investitii american

400 de milioane de dolari pentru firme IT, printr-un nou fond de investitii american
iulie 11
09:18 2018

O firmă de investiții din SUA, Scale Venture Partners, a strâns un nou fond, de 400 de milioane de dolari, pe care urmează să-l investească în companii IT, axate mai ales pe inteligență artificială.

Scale Venture Partners VI, al șaselea fond al firmei de investiții, anunțat marți,  va continua strategia de a investi în companii de software pentru viitorul pieței muncii.

După investițiile în tehnologie cloud, fondul se concentrează acum pe intelgență artificială: „vrem să finanțăm următorul val de companii care modernizează modul în care lucrăm, creăm și colaborăm”.

„Tendința tehnologică majoră în ultimii 20 de ani a fost trecerea la platformele cloud. Această mutare nu este încheiată, dar piața de cloud este aglomerată, competitivă și rapidă. Pentru următorii 20 de ani, tema centrală va fi legată de inteligența artificială care va face soft-urile cloud și oamenii care le folosesc mai productivi”, consideră investitorii americani.

Fondul va investi în firme care au reușit să scoată softuri pe piață și care au deja primii clienți.

Localizată în Silicon Valley, California, Scale Venture Partners face investiții pe tot teritorul SUA. În domeniul inteligenei artificale, fondul a băgat deja bani în companii ca:

  • Textio – asistență la scrierea de anunțuri de angajare, mailuri sau alte texte business.
  • Unbabel – traduceri profesionale.
  • Solvvy – serviciu de asistență pentru clienți, pe bază de AI.
  • TalkIQ – asistență pentru departamentele de vânzări ale firmelor.

Sursa: StartUp Cafe

Related Articles

Citește articolul precedent:
Beneficiarii de fonduri europene, inclusiv din România, vor parcurge proceduri mai simple pentru atragerea banilor UE, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene, adoptate recent de Parlamentul European

propunerea de revizuire a regulilor în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, recent adoptată de Parlamentul European,...

Închide