inTurda.ro

Document. S-a clasat dosarul DNA în care Avram Gal era acuzat

Document. S-a clasat dosarul DNA în care Avram Gal era acuzat

Document. S-a clasat dosarul DNA în care Avram Gal era acuzat
noiembrie 17
12:07 2020

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a clasat o cauză în care Gal Avram avea calitatea de inculpat, fiind acuzat de complicitate la șantaj. ”Fapta nu există” și ”fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție”, a precizat DNA prin Ordonanța de clasare nr. 258/P/2019 din data de 11.11.2020.

Lui Gal Avram i s-a comunicat și faptul că, în conformitate cu prevederile art. 145 C.p.p, în perioada 15.01.2012-13.05.2012 a fost autorizată interceptarea și înregistrarea convorbirilor și comunicărilor telefonice de la posturile telefonice folosite în acea perioada.

2. Clasarea cauzei și fata de inculpatul GAL AVRAM MARIUS si fata de suspectul Alupei Silviu Cezar sub aspectul savarsirii infractiunii de compicitate la santaj, fapta prev. si ped. de art.48 alin.1 C.p. raportat la art.207 alin. 1, 2 si 3 din C.p rap. la art. 13 din Legea 78/2000, intrucat fapta nu exista.

3. Clasarea cauzei fata inculpatul GAL AVRAM MARIUS sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la santaj, fapta prev. si ped. de art.48. alin. 1 C.p raportat la art. 207 alin. 1, 2 si 3 din C.p rap. la art. 13 din Legrea 78/2000, intrucat fapta nu a fost savarsita cu vinovatie.

În urma cu câteva săptămâni, Ziarul Libertatea, facea referire la acest dosar:Alt episod în care Gal ar fi intervenit pentru Florin Secureanu s-ar fi întâmplat acum 8 ani, când managerul de la Malaxa s-ar fi adresat mai multor persoane după ce a aflat că realizatorul TV Dan Diaconescu pregătește o serie de dezvăluiri din spitalul de stat. Potrivit DNA, Gal ar fi fost unul dintre cei care ar fi facilitat transferul banilor de la Secureanu către șeful OTV.  Pentru ca ”nea Dan” să-l lase pe manager în pace. Și asta s-a și întâmplat: în locul unor dezvăluiri, postul TV ar fi realizat un videoclip laudativ, contra unei sume ce s-a ridicat la 15.000 euro. Dosarul ar fi fost închis de procurori în 2014, însă, în 2015, aceștia au dispus extinderea urmăririi penale față de realizatorul TV pentru șantaj. (…) Dar dosarul cu Gal și Secureanu a rămas, pînă acum, netrimis în instanță.”.

 

Vă prezentam mai jos documentele oficiale:


Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
AMoS ED Turda: Mii de elevi sunt afectacți de pandemie… iată o scrisoare adresată lui Moș Crăciun, scrisă de un băiețel care se află în această situație

În toată țara, mii de elevi sunt afectați de pandemia de coronavirus, aceștia neavând aparatura necesară pentru a participa la...

Închide