inTurda.ro

Școala de Șoferi PEGASUS: 10 sfaturi pentru șoferii începători

Școala de Șoferi PEGASUS: 10 sfaturi pentru șoferii începători

Școala de Șoferi PEGASUS: 10 sfaturi pentru șoferii începători
aprilie 21
20:38 2023

Orice început este greu, dar când te urci la volan trebuie să ai în vedere anumite reguli. Începi să-ți creezi niște reflexe, pentru a le putea dezvolta în timp. 

Nu conduce prea aproape de vehiculul din față

Trebuie să te asiguri că există suficient spațiu între automobilul dumneavoastră și cel din față. În cazul în care nu păstrezi distanța, există șansa să provoci un incident nedorit vehiculului din fața ta și indiferent de motiv, vina îți aparține.

Cum să procedezi când mașina din față încetinește

Dacă te afli pe un carosabil cu mai multe benzi și ai posibilitatea să faci o depășire, ține minte următoarea regulă: în cazul în care automobilul din față reduce viteza, nu te grăbi să-l depășești. S-ar putea ca motivul acestei încetiniri să fie un pieton ce traversează drumul, un animal sau orice altceva.

Nu îți conduce mașina după claxoanele altora

Atunci când ești începător ești claxonat de multe ori, dar nu trebuie să îți ghidezi mașina după claxoane. De exemplu, dacă ești pe banda de accelerare și te claxonează un șofer pentru că nu mergi cu mare viteză, să aștepte până te încadrezi pe banda ta, apoi să își continue goana. Nu te grăbi să tragi de volan pentru a-i face cuiva loc în trafic pentru că, din dorința de a nu deranja pe cineva, riști să încurci și mai tare traficul. 

Nu pleca cu viteză mare de la semafor

Un pieton rătăcit sau o maşină care a trecut pe roşu te poate forţa să frânezi brusc şi să pierzi controlul sau să produci un incident nedorit. Dacă pleci mai încet, ai timp să te asiguri că drumul este liber. 

Privește cât mai mult în față

Atunci când conduci, nu trebuie să te raportezi doar la ceea ce se află în apropiere a mașinii tale. Învață să vizualizezi și să planifici mișcarea cât poți să vezi în față.

Nu aștepta la semafor cu roțile bracate

Îți recomandăm să aștepți cu roțile drepte pentru că, în cazul în care ești lovit din spate de un șofer grăbit sau neatent, mașina ta ar putea fi împinsă pe contrasens, iar incidentul se poate solda cu urmări grave.

Păstrați-vă calmul în trafic

Indiferent de situație, menținerea calmului este esențială, uneori chiar vitală. Observăm cum în orele de vârf ies la iveală diverse personaje care, din cauza unei personalități colerice sau efectiv a unui psihic predispus la agresivitate, pot afecta întreaga activitate de condus pentru toți participanții la trafic. Chiar dacă poate părea un clișeu, cel mai important lucru este să îți păstrezi calmul indiferent de situația în care te afli pentru că astfel vei găsi cele mai bune soluții.

Fii responsabil la volan 

Responsabilitatea și prudența la volan sunt cele mai importante calități ale unui bun şofer. Din momentul în care vei deveni șofer o să fii responsabil pentru siguranța proprie, cât și pentru a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Ai grijă la drum!

Nu lua privirea de la drum pentru a căuta un buton anume sau să cauți alte obiecte, verifică cu mâna poziția acestuia. Instructorii noștri, vă învață procedura corectă pentru această situație.

Exersează! 

Repetiţia e mama învăţăturii, aşa că încearcă să conduci de fiecare dată când ai ocazia. Fiecare experienţă de condus nu face decât să-ţi formeze reflexele şi atenţia, lucruri care te vor ajuta la șofat în viitor.

Sperăm că aceste sfaturi să te ajute să devii cel mai bun șofer.

Dacă vrei să parcurgem împreună drumul de la visul de a conduce până la realitatea de a deține permisul de conducere, te așteptăm la Pegasus.

Vezi toate detaliile și informațiile necesare pe website (Click Aici).

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Anunț distribuire alimente începând de luni, 24.04.2023

Anunț distribuire alimente. Începând de luni, 24.04.2023, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Turda, se vor distribui alimente pentru beneficiarii...

Închide