inTurda.ro

Cristina Burciu: PNL susține evoluția satelor românești și reducerea decalajelor existente între mediul rural și cel urban

Cristina Burciu: PNL susține evoluția satelor românești și reducerea decalajelor existente între mediul rural și cel urban

Cristina Burciu: PNL susține evoluția satelor românești și reducerea decalajelor existente între mediul rural și cel urban
iulie 21
12:07 2023

COMUNICAT DE PRESĂ

 

PNL susține evoluția satelor românești și reducerea decalajelor existente între mediul rural și cel urban

 

Conducerea PNL a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a parafat noi contracte de finanțare, în valoare de peste 434 de milioane lei, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Ultimele 42 de noi obiective semnate în vederea susținerii financiare urmăresc modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, stații de epurare, înființarea sau modernizarea unor rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea și modernizarea de poduri și pasarele pietonale.

Obiectivul PNL în actualul mandat ministerial la MDLPA vizează reașezarea tuturor localităților României din punctul de vedere al infrastructurii și serviciilor publice oferite cetățenilor. Scopul liberalilor este ca nicio localitate să nu rămână în urmă pe palierul investițional, respectiv o evoluție constantă și sustenabilă a tuturor zonelor rurale, astfel încât acestea să ajungă la nivelul celor urbane în cel mai scurt timp posibil.

Între noile contracte de finanțare se numără cel de modernizare a drumurilor în comuna clujeană Valea Ierii, proiect în valoare de 7 milioane lei.

Grație ultimelor proiecte aprobate, numărul contractelor semnate până acum în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” se ridică la 1.774, în valoare totală de peste 19 miliarde de lei.

Din această perspectivă, conducerea PNL a MDLPA acționează constant în vederea punerii la dispoziția unităților administrativ teritoriale a finanțărilor necesare asigurării serviciilor de utilitate publică de bază, respectiv apă, canalizare, gaze naturale, drumuri și trotuare modernizate, școli, dispensare și grădinițe, în avantajul comunităților locale.

Sunt convinsă că toți cetățenii doresc să trăiască în comunități moderne, evoluate, de tip european, în care să nu le lipsească nimic din ceea ce beneficiază în prezent locuitorii orașelor.

În concluzie, prin astfel de investiții temeinice, România face progrese semnificative în viața comunelor și satelor, în scopul reducerii decalajelor față de zona urbană și a dinamizării atractivității mediului rural.

 

 

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Related Articles

Citește articolul precedent:
Consiliul Local Câmpia Turzii, convocat în ședință ordinară. Vezi Ordinea de zi

DISPOZIȚIE Nr. 958 din 21.07.2023   privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară   Primarul Municipiului...

Închide