inTurda.ro

Despre politica Europei privind Ucraina si Republica Moldova cu europarlamentarul Birgit Daiber

Despre politica Europei privind Ucraina si Republica Moldova cu europarlamentarul Birgit Daiber

Despre politica Europei privind Ucraina si Republica Moldova cu europarlamentarul Birgit Daiber
mai 28
10:32 2014

Centrul Ratiu pentru Democratie, in parteneriat cu Departamentul de Studii Internationale si Istorie Contemporana din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii „Babes-Bolyai” are placerea sa va invite la conferinta “European Neighbourhood Policy: The case of Ukraine and the Republic of Moldova” (Politica europeana de vecinatate: cazurile Ucrainei si Republicii Moldova). Conferinta va fi sustinuta de Birgit Daiber, fost europarlamentar pentru Partidul Verzilor din Germania in perioada 1989-1994.

Birgit Daiber se afla la Cluj intre 29 mai – 1 iunie 2014 pentru a participa la o serie de evenimente in cadrul proiectului „EU 2.0 in invatamantul gimnazial si liceal in Romania si Republica Moldova

Birgit Daiber a dus in Parlamentul European o munca asidua pentru recunoasterea pe piata muncii a egalitatii de sanse intre femei si barbati si pentru implementarea la nivel european a venitului minim garantat. Birgit Daiber a participat ca observator in mai multe alegeri din zone de conflict atat din Europa, cat si din Orientul Mijlociu : Novosibirsk (Rusia) – 1993, Lviv (Ucraina) – 2004, Gaza (Palestina) – 1990, Sarajevo si Tuzla (Bosnia si Hertegovina) – 1991.

Proiectul „EU 2.0” este implementat de Centrul Ratiu pentru Democratie, in parteneriat cu Centrul Altiero Spinelli al Universitatii Babes-Bolyai, Clubul Academic de Negocieri student European si Fundatia Magna Mater. Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul Jean Monnet, axa „Sa invatam despre UE la scoala”. Scopul proiectului este acela de a consolida spiritul de implicare civica si constiinta cetateniei europeane in randul tinerilor de nivel gimnazial si liceal din Romania si din Republica Moldova, prin utilizarea noilor pedagogii si a instrumentelor TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor). 30 de profesori din Romania si Republica Moldova au participat intre 26-27 aprilie la o masa rotunda desfasurata la sediul Centrului Ratiu pentru Democratie din Turda. „Deschideti educatia prin utilizarea tehnologiei in studiile europene” a angajezat participantii intr-o dezbatere despre utilizarea la clasa a platformelor de socializare, precum si a platformelor de predare online si a mijloacelor TIC pentru a creste atractivitatea studiilor europene in randul tinerilor.

In cadrul aceluiasi program comun va mai avea loc o simulare a modului de functionare a Parlamentului European la care vor participa profesori si elevi de liceu din ambele tari implicate in proiect.

Conferinta sustinuta de Birgit Daiber va avea loc joi, 29 mai, in Aula Ferdinand de pe Strada Napoca nr. 11 cu incepere de la orele 17 :00.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Circulatie restrictionata mâine între orele 12:00-13:00, pentru comemorarea „Zilei Eroilor”

ANUNŢ  PUBLIC   În data de 29 Mai 2014, între orele 12.00-13.00 la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Ortodoxe se...

Închide