inTurda.ro

inTurda: Retrospectivă 2013

 Breaking News

inTurda: Retrospectivă 2013

inTurda: Retrospectivă 2013
decembrie 31
15:10 2013

Anul 2013 este aproape istorie pentru comunitatea turdeană. Cu bune și cu rele, a trecut. Cu dorința de a ne aminti care au fost lucrurile mai importante din viața comunității noastre, am făcut o retrospectivă, împărțind evenimentele pe domenii:

Administrație: În 7 februarie a avut loc inaugurarea oficială a bazinului de înot de la Turda, probabil cea mai importantă realizare a administrației locale din anul 2013. În 26 martie, Ovidiu Mera a demisionat din funcția de director al Salinei Turda, acesta fiind înlocuit ulterior cu Vasile Nemeș, care a rezistat în funcție până în luna decembrie, când a fost înlocuit de interimarul Vasile Puiu Toth. Luna decembrie a adus și schimbarea Viceprimarului Lucian Nemeș cu colegul său din PP-DD, Lucian Varo. Patinoarul artificial inaugurat în 26 decembrie, secondat de deschiderea orășelului copiilor au făcut ca atmosferă de sărbători să fie mai palpabilă. Anul 2013 a fost unul bogat în premii pentru administrația locală: locul 2 la Târgul Internațional de Investiții pentru proiectul de investiție în zona turistică dintre Salină și Parcul Zoologic și locul 1 pentru Cel mai bun Proiect din Regiunea Nord-Vest la categoria Servicii Sociale, pentru proiectul Centrul Comunitar de Igienă și Sănătate. Tot anul acesta, este primul an în care administrația locală, prin Consiliul Local Turda, a acordat finanțări nerambursabile ONG-urilor turdene într-un cadru reglementat prin Hotărâre de Consiliu Local.

Cultură: Festivalul „Teatru pe drumul sării” a ajuns la ediția a 2-a, una foarte reușită. Zilele Municipiului Turda au fost organizate din nou, parcă într-un mod mai complex, cu activități conexe diversificate față de anii precedenți. A fost inaugurat (luna ianuarie) primul Club cultural din oraș: „The Dreamers”, a început activitatea și cafeneaua culturală „La Papion”. Lansările de carte și expozițiile de pictură au fost prezențe constante. Muzeul de Istorie a avut un an special, în care a sărbătorit 60 de ani de la înființare. Pe lângă evenimentul festiv au avut în anul acesta și câteva expoziții temporare interesante, iar noi sperăm să continue acest obicei și în 2014.

Sport: Rezultate deosebite pentru echipa de handbal ACS Potaissa Turda, încununate cu un loc 2 în Liga Națională Masculină, la egalitate de puncte cu campioana ultimilor ani, după un tur de campionat în care nu am cunoscut gustul înfrângerii. Antrenorul echipei, Horațiu Gal este premiat cu distincția „Maestru Emerit al Sprotului”. Avem de asemenea campioni naționali și europeni la dans sportiv, canotaj, karate și șah. Prea multe nume pentru ca să le menționăm într-o retrospectivă.

Politică: Un capitol zbuciumat în 2013. Deputatul Mircea Irimie trece din PDL în PC, Paul Cățănaș devine consilier local din partea PD-L. Sebastian Murea devine consilier județean din partea PDL și avem astfel trei consilieri județeni turdeni (Sebastian Murea – PDL, Andreea Morar – PDL şi Axente Husar – PP-DD). Schimbările politice pe care nu le-am amintit încă se leagă de înlocuirea la Compania de Apă a directorului Alexandru Sabău cu liderul PSD Turda, domnul Cristian Matei. În urma acestei modificări, în Consiliul Local Turda apare un nou nume: doamna Dora Arion. Directorul de la Domeniul Public Turda a fost și el schimbat, domnul Chiș fiind înlocuit cu domnul Adrian Sălăgean.

Știm că lista de sus nu este una completă, așa că provocăm să ne amintiți care sunt evenimentele de care vă amintiți dumneavoastră.

În speranța unui an 2014 mai bogat, mai liniștit și plin de împliniri, echipa www.inturda.ro vă urează La Mulți Ani!

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Idei pentru decorarea casei de Revelion

Dacă ați decis cumva să fiți gazde în noaptea de Revelion pentru prietenii sau rudele voastre, trebuie să vă pregătiţi...

Închide