inTurda.ro

Complex balnear de lux la doar 25 de kilometri de Turda

Complex balnear de lux la doar 25 de kilometri de Turda

Complex balnear de lux la doar 25 de kilometri de Turda
ianuarie 10
12:03 2020

”Băile Sărate”, simbolul orașului Ocna Mureș aproape 100 de ani, renasc din propria lor cenușă, asemenea păsării Phoenix. Clădirea veche a băilor sărate, pe care generațiile mai vechi o păstrează încă în memorie, a fost dată în folosință în 1917 și prin activitatea ei a pus orașul pe harta europeană a stațiunilor balneo-climaterice, până în anul 2000, relateaza OcnaMuresInfo.ro

Primăria Ocna Mureș în parteneriat cu Consiliul Județean Alba vor amenaja o bază de tratament şi agrement, cu centre de sănătate, recuperare şi bazine cu apă dulce şi sărată. Investiția este estimată la șase milioane de euro și are termen de realizare anul 2021. Asta înseamnă că Turda va avea un nou concurent pe zona de turism balnear!

Conform informatiilor pe care le detinem, Baza de Tratament si Agrement ar putea fi finalizata până la finalul acestui an, înainte de termenul oficial! 

Primăria Ocna Mureș a semnat contractul de 5,9 milioane de euro pentru revitalizarea băilor sărate, bani alocaţi de administraţia locală şi de CJ Alba, fiecare în procent de 50%. Licitaţia a fost câştigată de asocierea TCI – Iasicon.

Investiţia presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare şi cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

 Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă de 1.700 mp, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri.

În perioada interbelică Ocna Mureş era a doua staţiune balneoclimaterică din România ca număr de turişti şi ca importanţă medicală, iar acum au început lucrările care o vor readuce pe harta turismului balnear din România.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Firmă cu sediul în Câmpia Turzii angajează ȘOFERI

Echipa Macromex se extinde cu noi colegi: Soferi Distribuitori categ. C Locatii: Campia Turzii, Turda, Cluj, Ce trebuie sa faci?...

Închide